About: Posouzení možností anaerobního zpracování vybraných potravinářských odpadů a biskvitové moučky     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Článek je zaměřen na modelové ověření technologie mezofilní (40°C) anaerobní kofermentace hovězí kejdy s odpadním těstem, odpadní oplatkovou hmotou a biskvitovou moučkou, s cílem zvýšení energetické efektivity procesu. Modelové anaerobní procesy byly vedeny v modelových fermentorech každý o reakčním objemu 0,06 m3. Složení bioplynu bylo analyzováno pomocí infračerveného analyzátoru BINDER COMBIMASS Ga-m1. Rozdíly mezi produkcemi bioplynu respektive methanu tří testovaných odpadů jsou malé. Nejvyšší měrné produkce methanu bylo dosaženo při kofermentaci hovězí kejdy s 20 % odpadního těsta při průměrném zatížení fermentoru organickými látkami 1,703 kgVS.m-3.d-1 a průměrné době zdržení 95 dní bylo produkováno 84 dmN3.d-1 bioplynu, respektive 49 dmN3.d-1 methanu.
  • Článek je zaměřen na modelové ověření technologie mezofilní (40°C) anaerobní kofermentace hovězí kejdy s odpadním těstem, odpadní oplatkovou hmotou a biskvitovou moučkou, s cílem zvýšení energetické efektivity procesu. Modelové anaerobní procesy byly vedeny v modelových fermentorech každý o reakčním objemu 0,06 m3. Složení bioplynu bylo analyzováno pomocí infračerveného analyzátoru BINDER COMBIMASS Ga-m1. Rozdíly mezi produkcemi bioplynu respektive methanu tří testovaných odpadů jsou malé. Nejvyšší měrné produkce methanu bylo dosaženo při kofermentaci hovězí kejdy s 20 % odpadního těsta při průměrném zatížení fermentoru organickými látkami 1,703 kgVS.m-3.d-1 a průměrné době zdržení 95 dní bylo produkováno 84 dmN3.d-1 bioplynu, respektive 49 dmN3.d-1 methanu. (cs)
  • This article is focused on model testing technology mesophilic (40 C) anaerobic co-fermentation beef manure with waste dough, waffle waste matter and biscuit meal, in order to increase the energy efficiency of the process. Model anaerobic processes were conducted in fermenters, each model of the reaction volume of 0.06 m3 . Biogas composition was analyzed by infrared analyzer BINDER COMBIMASS Ga-M1. Differences between the biogas production of methane, respectively three tested waste are small. Highest specific methane production was achieved at kofermentaci beef manure with 20% of the waste load of dough on an average digester with organic substances 1,703 kgVS.m-3.d-1 and the average time delay was 95 days produced 84 dmN3.d -1 biogas, respectively 49 dmN3 . d-1 methane. (en)
Title
  • Posouzení možností anaerobního zpracování vybraných potravinářských odpadů a biskvitové moučky
  • Assessing the options selected anaerobic treatment of food waste and biskcuit meal (en)
  • Posouzení možností anaerobního zpracování vybraných potravinářských odpadů a biskvitové moučky (cs)
skos:prefLabel
  • Posouzení možností anaerobního zpracování vybraných potravinářských odpadů a biskvitové moučky
  • Assessing the options selected anaerobic treatment of food waste and biskcuit meal (en)
  • Posouzení možností anaerobního zpracování vybraných potravinářských odpadů a biskvitové moučky (cs)
skos:notation
  • RIV/61989100:27710/10:86076668!RIV12-MPO-27710___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FI-IM4/215)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 280158
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/61989100:27710/10:86076668
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • anaerobic digestion, beef manure, biskvitová meal, food waste (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [73DFE2A6A671]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Kouty nad Desnou
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Symposium ODPADOVÉ FÓRUM 2010
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Grycová, Barbora
  • Obroučka, Karel
  • Chamrádová, Kateřina
  • Rusín, Jiří
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • CEMC-České ekologické manažerské centrum
https://schema.org/isbn
  • 978-80-85990-12-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 27710
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software