Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The article presents a mathematical model of batch cultivation of baker's yeast. Model aims to capture the formation and subsequent consumption of metabolites formed during the growth of yeast on glucose, such as ethanol, acetic acid or glycerol. Relations describing the growth rate of yeast on multiple substrates reflect the gradual consumption of substrates. Glucose is consumed first and created secondary metabolites are subsequently used in the role of the substrate after the depletion of the primary carbon source. (en)
- Předmětem článku je návrh matematického modelu vsádkové kultivace pekařského droždí. Cílem modelu je postihnout vznik a následnou spotřebu metabolitů, které vznikají během růstu kvasinek na glukóze, jako je např. etanol, kyselina octová či glycerol. Vztahy popisující růstové rychlosti kvasinek na více substrátech zohledňují postupnou spotřebu substrátů, kdy nejprve se spotřebovává glukóza a při tom vznikají sekundární metabolity, které jsou následně využity v roli substrátu po vyčerpání primárního zdroje uhlíku.
- Předmětem článku je návrh matematického modelu vsádkové kultivace pekařského droždí. Cílem modelu je postihnout vznik a následnou spotřebu metabolitů, které vznikají během růstu kvasinek na glukóze, jako je např. etanol, kyselina octová či glycerol. Vztahy popisující růstové rychlosti kvasinek na více substrátech zohledňují postupnou spotřebu substrátů, kdy nejprve se spotřebovává glukóza a při tom vznikají sekundární metabolity, které jsou následně využity v roli substrátu po vyčerpání primárního zdroje uhlíku. (cs)
|
Title
| - Mathematical model of batch fermentation of baker's yeast (en)
- Matematický model vsádkové fermentace pekařského droždí
- Matematický model vsádkové fermentace pekařského droždí (cs)
|
skos:prefLabel
| - Mathematical model of batch fermentation of baker's yeast (en)
- Matematický model vsádkové fermentace pekařského droždí
- Matematický model vsádkové fermentace pekařského droždí (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22340/11:43892173!RIV12-MSM-22340___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22340/11:43892173
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - catabolic repression; baker's yeast; batch cultivation; mathematical model (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - 58. Konference chemického a procesního inženýrství CHISA 2011
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Česká společnost chemického inženýrství
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |