Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - V práci byl sledován vliv přídavku sušeného odstředěného mléka, sušené syrovátky a koncentrátu syrovátkových bílkovin na růst a stabilitu buněk během skladování kmene Lactobacillus acidophilus CCDM 151 v laboratorně vyrobených jogurtech. Pozornost byla rovněž zaměřena na sledování vlivu objemu inokula (1 % nebo 3 % obj.) L. acidophilus CCDM 151 a přídavku mléčné sušiny na tvorbu acetaldehydu a reologické vlastnosti vyrobených jogurtů. Přídavek sušené syrovátky a koncentrátu syrovátkových bílkovin zvyšoval tvorbu acetaldehydu a příznivě ovlivňoval životaschopnost sledovaného kmene během dlouhodobého skladování.
- V práci byl sledován vliv přídavku sušeného odstředěného mléka, sušené syrovátky a koncentrátu syrovátkových bílkovin na růst a stabilitu buněk během skladování kmene Lactobacillus acidophilus CCDM 151 v laboratorně vyrobených jogurtech. Pozornost byla rovněž zaměřena na sledování vlivu objemu inokula (1 % nebo 3 % obj.) L. acidophilus CCDM 151 a přídavku mléčné sušiny na tvorbu acetaldehydu a reologické vlastnosti vyrobených jogurtů. Přídavek sušené syrovátky a koncentrátu syrovátkových bílkovin zvyšoval tvorbu acetaldehydu a příznivě ovlivňoval životaschopnost sledovaného kmene během dlouhodobého skladování. (cs)
- In this work, the effect of the addition of skimmed milk powder, dried whey powder and whey protein concentrate on growth and stability of cells Lactobacillus acidophilus CCDM 151 during storage in laboratory-made yoghurt was monitored. The attention has also been directed to the influence of volume of L. acidophilus CCDM 151 inoculums (1 % or 3 % w/w) and the addition of milk solids on the formation of acetaldehyde and the rheological properties of yoghurts. The addition of dried whey and whey protein concentrate increased the formation of acetaldehyde and favourably affected the viability of the tested strain during long-term storage. (en)
|
Title
| - Vliv přídavku mléčné sušiny na růst a stabilitu buněk Lactobacilllus acidophilus CCDM 151 v jogurtech.
- Vliv přídavku mléčné sušiny na růst a stabilitu buněk Lactobacilllus acidophilus CCDM 151 v jogurtech. (cs)
- The influence of milk dry matter addition on the growth and stability of Lactobacillus acidophilus CCDM 151 cells in yoghurt (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv přídavku mléčné sušiny na růst a stabilitu buněk Lactobacilllus acidophilus CCDM 151 v jogurtech.
- Vliv přídavku mléčné sušiny na růst a stabilitu buněk Lactobacilllus acidophilus CCDM 151 v jogurtech. (cs)
- The influence of milk dry matter addition on the growth and stability of Lactobacillus acidophilus CCDM 151 cells in yoghurt (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/13:43895877!RIV14-MZE-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/13:43895877
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Lactobacillus acidophilus, whey, whey protein (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Mlékařské listy - Zpravodaj
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Horáčková, Šárka
- Plocková, Milada
- Sedláčková, Pavla
- Štětina, Jiří
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |