About: Sensory perception of salt substitutes     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Sodium chloride is used as the main source for salty taste. Its content in food has been more observed in recent years, because high consumption of sodium is connected with hypertension and other diseases. The World Health Organization (WHO) has recommended to decrease its level in food and therefore the members of Federation of the Food and Drink Industries of the Czech Republic (FFDI) have accepted in 2009 voluntary agreement about decreasing sodium level in food or trying to use sodium substitutes. Different substitutes of salt: light salt Mary-Czech company, No Salt, Kardisal and Lacto salt optitaste have been sensory tested. (en)
  • Chlorid sodný je hlavním zdrojem slané chuti. V posledních letech je obsah chloridu v potravinách více sledován, protože je spojován s vysokým krevním tlakem a některými nemocemi u lidí. Světová zdravotnická federace doporučila snižovat jeho obsah v potravinách. Členové potravinářské komory přijali v roce 2009 dobrovolnou dohodu, kde se ke snižování zavázali. Senzoricky byly testovány náhražky soli No Salt, Kardisal, Sůl Mary a Lacto salt optitaste.
  • Chlorid sodný je hlavním zdrojem slané chuti. V posledních letech je obsah chloridu v potravinách více sledován, protože je spojován s vysokým krevním tlakem a některými nemocemi u lidí. Světová zdravotnická federace doporučila snižovat jeho obsah v potravinách. Členové potravinářské komory přijali v roce 2009 dobrovolnou dohodu, kde se ke snižování zavázali. Senzoricky byly testovány náhražky soli No Salt, Kardisal, Sůl Mary a Lacto salt optitaste. (cs)
Title
  • Sensory perception of salt substitutes (en)
  • Senzorické vnímání náhražek soli
  • Senzorické vnímání náhražek soli (cs)
skos:prefLabel
  • Sensory perception of salt substitutes (en)
  • Senzorické vnímání náhražek soli
  • Senzorické vnímání náhražek soli (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/12:43894774!RIV13-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 167487
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/12:43894774
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • salt substitutes; salty taste; sensory evaluation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [46399F1E4878]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků XLII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Panovská, Zdeňka
  • Krausová, K.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-1433
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7080-839-9
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software