Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Sodium chloride is used as the main source for salty taste. Its content in food has been more observed in recent years, because high consumption of sodium is connected with hypertension and other diseases. The World Health Organization (WHO) has recommended to decrease its level in food and therefore the members of Federation of the Food and Drink Industries of the Czech Republic (FFDI) have accepted in 2009 voluntary agreement about decreasing sodium level in food or trying to use sodium substitutes. Different substitutes of salt: light salt Mary-Czech company, No Salt, Kardisal and Lacto salt optitaste have been sensory tested. (en)
- Chlorid sodný je hlavním zdrojem slané chuti. V posledních letech je obsah chloridu v potravinách více sledován, protože je spojován s vysokým krevním tlakem a některými nemocemi u lidí. Světová zdravotnická federace doporučila snižovat jeho obsah v potravinách. Členové potravinářské komory přijali v roce 2009 dobrovolnou dohodu, kde se ke snižování zavázali. Senzoricky byly testovány náhražky soli No Salt, Kardisal, Sůl Mary a Lacto salt optitaste.
- Chlorid sodný je hlavním zdrojem slané chuti. V posledních letech je obsah chloridu v potravinách více sledován, protože je spojován s vysokým krevním tlakem a některými nemocemi u lidí. Světová zdravotnická federace doporučila snižovat jeho obsah v potravinách. Členové potravinářské komory přijali v roce 2009 dobrovolnou dohodu, kde se ke snižování zavázali. Senzoricky byly testovány náhražky soli No Salt, Kardisal, Sůl Mary a Lacto salt optitaste. (cs)
|
Title
| - Sensory perception of salt substitutes (en)
- Senzorické vnímání náhražek soli
- Senzorické vnímání náhražek soli (cs)
|
skos:prefLabel
| - Sensory perception of salt substitutes (en)
- Senzorické vnímání náhražek soli
- Senzorické vnímání náhražek soli (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/12:43894774!RIV13-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/12:43894774
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - salt substitutes; salty taste; sensory evaluation (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník příspěvků XLII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Panovská, Zdeňka
- Krausová, K.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |