About: Sensory and rheological properties of chocolates hazelnut spreads     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The rheological properties (plastic viscosity and viscosity) of five samples of hazelnut spreads containing 0, 3, 5, 10 a 13% hazelnuts were measured by RheoStress 300. The results show that with increase of hazelnut paste plastic viscosity decrease and yield stress tau0 increase. Sensory profile of all samples with untrained assessors were done. The assessors could recognized the differences among samples. The best properties in all descriptors had the sample with 13 % of hazelnut paste. (en)
  • Byly porovnávány senzorické a reologické vlastnosti čokoládových pomazánek vyrobených s různým obsahem lísko-oříškové příměsi (0 %, 3 %, 5 %, 10 % a 13 %). U pomazánek byly na přístroji RS 300 v uspořádání kužel deska proměřeny charakteristiky - plastická viskozita a mez toku. Ze senzorických vlastností byly posuzovány intenzity a příjemnost sladké, čokoládové a oříškové chuti, celková textura, textura při nabírání a intenzita pachutí. Senzorické i reologické měření bylo prováděno při teplotách 20 a 30 0C. S rostoucím obsahem lísko-oříškové pasty klesala plastická viskozita a stoupala mez toku. Příjemnost chuti pomazánky s rostoucím obsahem lísko-oříškové pasty stoupala.
  • Byly porovnávány senzorické a reologické vlastnosti čokoládových pomazánek vyrobených s různým obsahem lísko-oříškové příměsi (0 %, 3 %, 5 %, 10 % a 13 %). U pomazánek byly na přístroji RS 300 v uspořádání kužel deska proměřeny charakteristiky - plastická viskozita a mez toku. Ze senzorických vlastností byly posuzovány intenzity a příjemnost sladké, čokoládové a oříškové chuti, celková textura, textura při nabírání a intenzita pachutí. Senzorické i reologické měření bylo prováděno při teplotách 20 a 30 0C. S rostoucím obsahem lísko-oříškové pasty klesala plastická viskozita a stoupala mez toku. Příjemnost chuti pomazánky s rostoucím obsahem lísko-oříškové pasty stoupala. (cs)
Title
  • Sensory and rheological properties of chocolates hazelnut spreads (en)
  • Senzorické a reologické vlastnosti čokoládových pomazánek
  • Senzorické a reologické vlastnosti čokoládových pomazánek (cs)
skos:prefLabel
  • Sensory and rheological properties of chocolates hazelnut spreads (en)
  • Senzorické a reologické vlastnosti čokoládových pomazánek
  • Senzorické a reologické vlastnosti čokoládových pomazánek (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/12:43894771!RIV13-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 167483
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/12:43894771
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • hazelnut spread; rheological properties; sensory properties (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4EBE7F160741]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník XXXVIII. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin %22Ingrovy dny%22
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Valentová, Helena
  • Panovská, Zdeňka
  • Čmejlová, Kateřina
  • Štern, Petr
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-601-7
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software