About: Evaluation of selected composite flours     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Qualitative changes, caused by addition of 10-50% of wheat, rye, barley, oat or corn, were measured as Zeleny's sedimentation value, Fallling Number ans solvent retention capacity profiles. Compared to standard, Zeleny's and Falling Number values were softly affected by wheat and barley wholemeal, respectively, but corn wholemeal caused the largest falls. In agreement to that, the SRC profiles have been changed minimally in water SRC parameter, while in the lactic acid SRC a decrease approx. to one half was measured. On the other hand, distilled water SRC somewhat increased correspondigly to increasing rye and oat amount in composite. (en)
  • Kvalitativní změny, způsobené přídavky 10-50 % celozrnných moukam z pšenice, žita, ječmene, ovsa a kukuřice, byly hodnoceny Zelenyho testem, číslem poklesu a metodou reteční kapacity. Ve srovnání se standardem byly hodnoty Zelenyho testu a číslo poklesu nejméně olivněny celozrnnou pšeničnou, resp. ječnou a naopak nejvíce celozrnnou kukuřičnou moukou. Ve shodě s tímto byl se RK profily změnily minimálně v RK vody, zatímco RK kyseliny mléčné byly sníženy až téměř na polovinu. RK destilované vody naopak mírně rostla s vyšším podílem žita a ovsa.
  • Kvalitativní změny, způsobené přídavky 10-50 % celozrnných moukam z pšenice, žita, ječmene, ovsa a kukuřice, byly hodnoceny Zelenyho testem, číslem poklesu a metodou reteční kapacity. Ve srovnání se standardem byly hodnoty Zelenyho testu a číslo poklesu nejméně olivněny celozrnnou pšeničnou, resp. ječnou a naopak nejvíce celozrnnou kukuřičnou moukou. Ve shodě s tímto byl se RK profily změnily minimálně v RK vody, zatímco RK kyseliny mléčné byly sníženy až téměř na polovinu. RK destilované vody naopak mírně rostla s vyšším podílem žita a ovsa. (cs)
Title
  • Evaluation of selected composite flours (en)
  • Hodnocení vybraných druhů kompozitní mouky
  • Hodnocení vybraných druhů kompozitní mouky (cs)
skos:prefLabel
  • Evaluation of selected composite flours (en)
  • Hodnocení vybraných druhů kompozitní mouky
  • Hodnocení vybraných druhů kompozitní mouky (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/11:43893087!RIV12-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 202575
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/11:43893087
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • wheat flour, composite flour, common cereals, baking quality, solvent retention capacity (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [845662C13B1F]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlynářské noviny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 22
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hrušková, Marie
  • Hofmanová, Taťána
  • Švec, Ivan
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1214-6374
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software