Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The aim of this study was to determine analytical and rheological parameters in a set of wheat, barley and rye flour, and their blends. The work continues the results of the international project %22Barley Bread%22. The prepared bread and bakery products were evaluated to analytical and sensory analysis and the staling of these products was observed. The blend of 40% of barley flour was selected and the products performed acceptable rheological and nutritional properties. The barley muffins and barley scones were the most delicious. The bread of wheat/barely/rye flour had the most significant content of dietary fibre. (en)
- Cílem práce bylo hodnocení sledovaného souboru pšeničných, ječných a žitných mouk a jejich směsí vybranými reologickými a analytickými metodami. Práce navazuje na výsledky mezinárodního projektu %22Barley Bread%22. Pekařské výrobky z tohoto projektu vyrobené z vybraných směsí mouk byly senzoricky zhodnoceny a bylo sledováno i jejich stárnutí. S ohledem na reologické vlastnosti, senzorické hodnocení a zdravotní benefity byla jako nejvhodnější vybrána směs s přídavkem 40 % ječné mouky. Pokud se zaměříme pouze na zdravotní benefity, byl nejvhodnější variantou pšenično/ječno/žitný tmavý chléb, který měl vysoký obsah celkové i rozpustné vlákniny potravy. Z hlediska senzorické přijatelnosti byly muffiny a vdolky hodnoceny jako nejchutnější výrobky z ječmene.
- Cílem práce bylo hodnocení sledovaného souboru pšeničných, ječných a žitných mouk a jejich směsí vybranými reologickými a analytickými metodami. Práce navazuje na výsledky mezinárodního projektu %22Barley Bread%22. Pekařské výrobky z tohoto projektu vyrobené z vybraných směsí mouk byly senzoricky zhodnoceny a bylo sledováno i jejich stárnutí. S ohledem na reologické vlastnosti, senzorické hodnocení a zdravotní benefity byla jako nejvhodnější vybrána směs s přídavkem 40 % ječné mouky. Pokud se zaměříme pouze na zdravotní benefity, byl nejvhodnější variantou pšenično/ječno/žitný tmavý chléb, který měl vysoký obsah celkové i rozpustné vlákniny potravy. Z hlediska senzorické přijatelnosti byly muffiny a vdolky hodnoceny jako nejchutnější výrobky z ječmene. (cs)
|
Title
| - Barley bread and bakery products and their differences in cereal processing (en)
- Pekařské výrobky z ječmene a jejich odlišnosti v procesu zpracování
- Pekařské výrobky z ječmene a jejich odlišnosti v procesu zpracování (cs)
|
skos:prefLabel
| - Barley bread and bakery products and their differences in cereal processing (en)
- Pekařské výrobky z ječmene a jejich odlišnosti v procesu zpracování
- Pekařské výrobky z ječmene a jejich odlišnosti v procesu zpracování (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/11:43892875!RIV12-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/11:43892875
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - barley flour, barley bread, rheology, staling of cereal products (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - 58. Konference chemického a procesního inženýrství CHISA 2011
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Honců, Iva
- Krejčířová, Lucie
- Sluková, Marcela
- Velebná, Nikoleta
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Česká společnost chemického inženýrství
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |