Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Call for samples from the purchase of the mills were evaluated for each area of Bohemia and Moravia. For wheat gluten were evaluated and protein, grain volume weight, Zeleny sedimentation and falling number. For some samples were also evaluated alveografické characteristics. Extremely low values ??are numbers decline. Characteristics of flour likely to show lower water binding capacity in the dough and the dough tažnější and less firm. The rye was primarily observed decline in numbers, which show that the bulk of the harvest at our bakers is workable or not at all difficult to be treated by. (en)
- Nabídkové vzorky z nákupu mlýnů byly hodnoceny pro jednotlivé oblasti Čech a Moravy. U pšenice byly hodnoceny obsah lepku a bílkovin, objemová hmotnost zrna, sedimentační test Zelenyho a číslo poklesu. Pro některé vzorky byly navíc hodnoceny alveografické charakteristiky. Mimořádně nízké jsou hodnoty čísel poklesu. Charakteristiky mouk ukazují pravděpodobně na nižší vaznost vody v těstě a na těsta tažnější a méně pevná. U žita byla především sledována čísla poklesu, která ukazují, že převážná část této sklizně u nás je pekařky obtížně zpracovatelná nebo vůbec nezpracovatelná.
- Nabídkové vzorky z nákupu mlýnů byly hodnoceny pro jednotlivé oblasti Čech a Moravy. U pšenice byly hodnoceny obsah lepku a bílkovin, objemová hmotnost zrna, sedimentační test Zelenyho a číslo poklesu. Pro některé vzorky byly navíc hodnoceny alveografické charakteristiky. Mimořádně nízké jsou hodnoty čísel poklesu. Charakteristiky mouk ukazují pravděpodobně na nižší vaznost vody v těstě a na těsta tažnější a méně pevná. U žita byla především sledována čísla poklesu, která ukazují, že převážná část této sklizně u nás je pekařky obtížně zpracovatelná nebo vůbec nezpracovatelná. (cs)
|
Title
| - Analýza nabídkových vzorků
- Analýza nabídkových vzorků (cs)
- Analyse of wheat and ray grain quality supplied to flour mills (en)
|
skos:prefLabel
| - Analýza nabídkových vzorků
- Analýza nabídkových vzorků (cs)
- Analyse of wheat and ray grain quality supplied to flour mills (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/10:43892857!RIV12-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/10:43892857
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - flour; quality; mills; ray; wheat; analyse (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Krejčířová, Lucie
- Příhoda, Josef
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |