About: Analýza nabídkových vzorků     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Call for samples from the purchase of the mills were evaluated for each area of Bohemia and Moravia. For wheat gluten were evaluated and protein, grain volume weight, Zeleny sedimentation and falling number. For some samples were also evaluated alveografické characteristics. Extremely low values ??are numbers decline. Characteristics of flour likely to show lower water binding capacity in the dough and the dough tažnější and less firm. The rye was primarily observed decline in numbers, which show that the bulk of the harvest at our bakers is workable or not at all difficult to be treated by. (en)
  • Nabídkové vzorky z nákupu mlýnů byly hodnoceny pro jednotlivé oblasti Čech a Moravy. U pšenice byly hodnoceny obsah lepku a bílkovin, objemová hmotnost zrna, sedimentační test Zelenyho a číslo poklesu. Pro některé vzorky byly navíc hodnoceny alveografické charakteristiky. Mimořádně nízké jsou hodnoty čísel poklesu. Charakteristiky mouk ukazují pravděpodobně na nižší vaznost vody v těstě a na těsta tažnější a méně pevná. U žita byla především sledována čísla poklesu, která ukazují, že převážná část této sklizně u nás je pekařky obtížně zpracovatelná nebo vůbec nezpracovatelná.
  • Nabídkové vzorky z nákupu mlýnů byly hodnoceny pro jednotlivé oblasti Čech a Moravy. U pšenice byly hodnoceny obsah lepku a bílkovin, objemová hmotnost zrna, sedimentační test Zelenyho a číslo poklesu. Pro některé vzorky byly navíc hodnoceny alveografické charakteristiky. Mimořádně nízké jsou hodnoty čísel poklesu. Charakteristiky mouk ukazují pravděpodobně na nižší vaznost vody v těstě a na těsta tažnější a méně pevná. U žita byla především sledována čísla poklesu, která ukazují, že převážná část této sklizně u nás je pekařky obtížně zpracovatelná nebo vůbec nezpracovatelná. (cs)
Title
  • Analýza nabídkových vzorků
  • Analýza nabídkových vzorků (cs)
  • Analyse of wheat and ray grain quality supplied to flour mills (en)
skos:prefLabel
  • Analýza nabídkových vzorků
  • Analýza nabídkových vzorků (cs)
  • Analyse of wheat and ray grain quality supplied to flour mills (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/10:43892857!RIV12-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 246686
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/10:43892857
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • flour; quality; mills; ray; wheat; analyse (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [FB68D426524B]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlynářské noviny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 21
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Krejčířová, Lucie
  • Příhoda, Josef
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1214-6374
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 107 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software