Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Příspěvek popisuje nové postupy ve výrobě vybraných druhů potravin a další perspektivní procesy, jež se zkoušejí pro nové uplatnění v potravinářském průmyslu. K významným moderním postupům patří zejména membránové separační techniky ? např. ultrafiltrace, elektrodialýza a v poslední době stále více studovaná nanofiltrace, dále např. procesy s vysokým tlakem, ultrazvuk, mikrovlnné aplikace a pod. Jsou naznačeny hlavní principy změn ve zpracování potravinářských surovin s ohledem na minimální zásahy do suroviny, výroba bezpečných potravin, omezení negativních vlivů na životní prostředí ? např. recyklace odpadních vod, energetické využití odpadů a pod. K moderním trendům ve výrobě potravin patří i vyšší využití odpadů ? např. kontinuální chromatografická separace při izolaci cenných látek z odpadních vod, nepotravinářské zpracování odpadů pro zemědělské i chemické aplikace atd. Příspěvek se zabývá jednak vybranými jednotlivými a dílčími operacemi, a jednak i celými výrobními celky. Pozornost je věnována
- Příspěvek popisuje nové postupy ve výrobě vybraných druhů potravin a další perspektivní procesy, jež se zkoušejí pro nové uplatnění v potravinářském průmyslu. K významným moderním postupům patří zejména membránové separační techniky ? např. ultrafiltrace, elektrodialýza a v poslední době stále více studovaná nanofiltrace, dále např. procesy s vysokým tlakem, ultrazvuk, mikrovlnné aplikace a pod. Jsou naznačeny hlavní principy změn ve zpracování potravinářských surovin s ohledem na minimální zásahy do suroviny, výroba bezpečných potravin, omezení negativních vlivů na životní prostředí ? např. recyklace odpadních vod, energetické využití odpadů a pod. K moderním trendům ve výrobě potravin patří i vyšší využití odpadů ? např. kontinuální chromatografická separace při izolaci cenných látek z odpadních vod, nepotravinářské zpracování odpadů pro zemědělské i chemické aplikace atd. Příspěvek se zabývá jednak vybranými jednotlivými a dílčími operacemi, a jednak i celými výrobními celky. Pozornost je věnována (cs)
- The work deals with new methods of selected food production and other modern processes used in food industry - especially membrane techniques like ultra- and nanofiltration or electrodialysis. But another processes have found its place in food pruduction like high pressure applications, ultrasound and microwave applications. New methods effort to be noninvasive as much as possible, negotiate influences to enviroment and effort to minimize the waste products. Based on example of model of technological process the simulation of selected food product is shown. (en)
|
Title
| - Trendy ve výrobě potravin
- Trends in food pruduction (en)
- Trendy ve výrobě potravin (cs)
|
skos:prefLabel
| - Trendy ve výrobě potravin
- Trends in food pruduction (en)
- Trendy ve výrobě potravin (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/10:00024439!RIV11-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/10:00024439
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - food; food pruduction; ultrafiltration; electrodialysis; nanofiltration, high pressure; ultrasound; microwave; image analysis; continuous chromatography; waste processing (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - VIII. zjazd Slovenskej spoločnosti pro polnohospodárske, lesnické, potravinárske a veterinárske vedy při SAV: Nové trendy v potravinárstve
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Slovenská technická univerzita v Bratislave
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |