About: Fortifikace pšeničné mouky světlé přídavky netradičních plodin     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Impact of 10 and 20% supplements of corn, millet, buckwheat, soy, amaranth and lupine on wheat flour behaviour was tested. Against pure wheat standard, farinograph water absorption values got higher and the amylograph ones got better. Buckwheat, soy, lupine and amaranth additions increased water absorption, but worsen dough manufacturing via dough stickiness increasing. At 10% addition of all tested crops and at 20% of added millet and corn, bread shape and appearance were not affected, but bread volumes increased. (en)
  • V práci byl sledován vliv 10 a 20 % kukuřice, prosa, pohanky, sóji,amarantu a lupiny na chování pšeničné mouky hladké světlé. Ve srovnání se standardem se zvýšily vaznosti vody a zlepšily amylografické znaky. Vlivem pohanky, sóji, lupiny a amarantu došlo ke zvýšení vaznosti vody, ale ke zhoršení zpracovatelnosti těsta (zvýšení lepivosti). Při 10% přídavcích všech netradičních plodin a 20 % prosa a kukuřice nebyl významně ovlivněn tvar ani vzhled výrobku, ale měrné objemy průkazně narostly.
  • V práci byl sledován vliv 10 a 20 % kukuřice, prosa, pohanky, sóji,amarantu a lupiny na chování pšeničné mouky hladké světlé. Ve srovnání se standardem se zvýšily vaznosti vody a zlepšily amylografické znaky. Vlivem pohanky, sóji, lupiny a amarantu došlo ke zvýšení vaznosti vody, ale ke zhoršení zpracovatelnosti těsta (zvýšení lepivosti). Při 10% přídavcích všech netradičních plodin a 20 % prosa a kukuřice nebyl významně ovlivněn tvar ani vzhled výrobku, ale měrné objemy průkazně narostly. (cs)
Title
  • Fortifikace pšeničné mouky světlé přídavky netradičních plodin
  • Wheat flour fortirication by non-traditional crops addition (en)
  • Fortifikace pšeničné mouky světlé přídavky netradičních plodin (cs)
skos:prefLabel
  • Fortifikace pšeničné mouky světlé přídavky netradičních plodin
  • Wheat flour fortirication by non-traditional crops addition (en)
  • Fortifikace pšeničné mouky světlé přídavky netradičních plodin (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/09:00022243!RIV10-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 315421
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/09:00022243
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • wheat flour; non-traditional cereals; viskoelastic behaviour; dough rheology; baking test (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [CF4593DE868D]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků XXXV. semináře o jakosti potravin a potravinových zdrojů
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hrušková, Marie
  • Švec, Ivan
  • Kubalová, M.
  • Bachanová, M.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-281-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software