Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Impact of 10 and 20% supplements of corn, millet, buckwheat, soy, amaranth and lupine on wheat flour behaviour was tested. Against pure wheat standard, farinograph water absorption values got higher and the amylograph ones got better. Buckwheat, soy, lupine and amaranth additions increased water absorption, but worsen dough manufacturing via dough stickiness increasing. At 10% addition of all tested crops and at 20% of added millet and corn, bread shape and appearance were not affected, but bread volumes increased. (en)
- V práci byl sledován vliv 10 a 20 % kukuřice, prosa, pohanky, sóji,amarantu a lupiny na chování pšeničné mouky hladké světlé. Ve srovnání se standardem se zvýšily vaznosti vody a zlepšily amylografické znaky. Vlivem pohanky, sóji, lupiny a amarantu došlo ke zvýšení vaznosti vody, ale ke zhoršení zpracovatelnosti těsta (zvýšení lepivosti). Při 10% přídavcích všech netradičních plodin a 20 % prosa a kukuřice nebyl významně ovlivněn tvar ani vzhled výrobku, ale měrné objemy průkazně narostly.
- V práci byl sledován vliv 10 a 20 % kukuřice, prosa, pohanky, sóji,amarantu a lupiny na chování pšeničné mouky hladké světlé. Ve srovnání se standardem se zvýšily vaznosti vody a zlepšily amylografické znaky. Vlivem pohanky, sóji, lupiny a amarantu došlo ke zvýšení vaznosti vody, ale ke zhoršení zpracovatelnosti těsta (zvýšení lepivosti). Při 10% přídavcích všech netradičních plodin a 20 % prosa a kukuřice nebyl významně ovlivněn tvar ani vzhled výrobku, ale měrné objemy průkazně narostly. (cs)
|
Title
| - Fortifikace pšeničné mouky světlé přídavky netradičních plodin
- Wheat flour fortirication by non-traditional crops addition (en)
- Fortifikace pšeničné mouky světlé přídavky netradičních plodin (cs)
|
skos:prefLabel
| - Fortifikace pšeničné mouky světlé přídavky netradičních plodin
- Wheat flour fortirication by non-traditional crops addition (en)
- Fortifikace pšeničné mouky světlé přídavky netradičních plodin (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/09:00022243!RIV10-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/09:00022243
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - wheat flour; non-traditional cereals; viskoelastic behaviour; dough rheology; baking test (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník příspěvků XXXV. semináře o jakosti potravin a potravinových zdrojů
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hrušková, Marie
- Švec, Ivan
- Kubalová, M.
- Bachanová, M.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |