Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Pro hodnocení vztahů mezi vybranými jakostními znaky pšeničné mouky a technologickými charakteris-tikami fermentovaného těsta a pečiva bylo použito cca 250 vzorků mouky z tří až čtyřletých souborů od-růd i komerční pšenice. Technologické znaky těsta (fermentografické, maturografické, OTG) a pečiva s P=99 % korelovaly vzájemně i se znaky jakostními (obsah lepku a bílkovin, Zelenyho testem a číslem poklesu). Byly současně potvrzeny vlivy odrůdy pšenice (jakostní třídy), ročníku i lokality pěstování na kvalitu potravinářské pšenice.
- Pro hodnocení vztahů mezi vybranými jakostními znaky pšeničné mouky a technologickými charakteris-tikami fermentovaného těsta a pečiva bylo použito cca 250 vzorků mouky z tří až čtyřletých souborů od-růd i komerční pšenice. Technologické znaky těsta (fermentografické, maturografické, OTG) a pečiva s P=99 % korelovaly vzájemně i se znaky jakostními (obsah lepku a bílkovin, Zelenyho testem a číslem poklesu). Byly současně potvrzeny vlivy odrůdy pšenice (jakostní třídy), ročníku i lokality pěstování na kvalitu potravinářské pšenice. (cs)
- Two hundred-fifty variety as well as commercial wheat samples served for study aimed at relations be-tween selected flour analytical and dough&bread technological parameters. The latter (i.e. from fermento-graph, maturograph, oven rise and baking tests) were with P=99% correlated together and also to quality ones (wet gluten and protein contents, Zeleny?s test, Falling Number). Simultaneously influences of wheat variety (quality class), harvest year and planting site on food wheat quality were confirmed. (en)
|
Title
| - Jakostní profil pšeničné mouky světlé
- Bright wheat flour quality profile (en)
- Jakostní profil pšeničné mouky světlé (cs)
|
skos:prefLabel
| - Jakostní profil pšeničné mouky světlé
- Bright wheat flour quality profile (en)
- Jakostní profil pšeničné mouky světlé (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/08:00021044!RIV09-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/08:00021044
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - wheat variety, commercial wheat; protein properties, fermented dough, bread; correlation (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Ročenka Pekaře a cukráře 2008
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hrušková, Marie
- Švec, Ivan
- Jirsa, Ondřej
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |