Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Byly sledovány některé faktory ovlivňující barvu a oxidaci šunek. Barva byla hodnocena pomocí reflekční spektrofotometrie a analýzy obrazu. Byl zjišťován také podíl nitroxymyochromu. Oxidace lipidů byla hodnocena pomocí thiobarbiturového čísla. Barviva košenila, Arpink red a lykopen měly vliv na odstín barvy šunek bez významného vlivu na oxidaci lipidů. Použití rozmarýnového extraktu mělo spíše prooxidační účinek.
- Byly sledovány některé faktory ovlivňující barvu a oxidaci šunek. Barva byla hodnocena pomocí reflekční spektrofotometrie a analýzy obrazu. Byl zjišťován také podíl nitroxymyochromu. Oxidace lipidů byla hodnocena pomocí thiobarbiturového čísla. Barviva košenila, Arpink red a lykopen měly vliv na odstín barvy šunek bez významného vlivu na oxidaci lipidů. Použití rozmarýnového extraktu mělo spíše prooxidační účinek. (cs)
- Several factors influencing on the colour and the oxidation component of ham were studied. Colour was evaluated using reflectance spectrophotometry and video image analysis, nitroxymyochrom ratio was evaluated too. Lipid oxidation was characterised by TBAR. The colorants cochineal, Arpink red and lycopen influenced the hue of ham without significant effect on oxidation. Use of rosemary extract has rather prooxidative effect ? the details need further investigation. (en)
|
Title
| - Efekt přírodních antioxidantů z rozmarýnu na na kvalitu dušené šunky
- Efekt přírodních antioxidantů z rozmarýnu na na kvalitu dušené šunky (cs)
- The effect of natural antioxidants from rosemary on quality of cooked ham (en)
|
skos:prefLabel
| - Efekt přírodních antioxidantů z rozmarýnu na na kvalitu dušené šunky
- Efekt přírodních antioxidantů z rozmarýnu na na kvalitu dušené šunky (cs)
- The effect of natural antioxidants from rosemary on quality of cooked ham (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/08:00019992!RIV09-MPO-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(FT-TA3/059), Z(MSM6046137305)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/08:00019992
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Antioxidants; rosemary; image analysis; ham (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Hygiena alimentorum, Štrbské Pleso
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pipek, Petr
- Petrová, Michaela
- Staruch, Ladislav
- Potůček, Tomáš
- Střelcová, Olga
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Štátná vetrerinárna a potavinová správa SR
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |