About: Souvislost obsahu tuku a pojivové tkáně s texturou masa.     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo vyzkoušet možnosti objektivního hodnocení kvality masa. U vybraných vzorků masa byl hodnocen obsah intramuskulárního tuku a pojivové tkáně pomocí analýzy obrazu. Výsledky měření byly srovnány s chemickými a mechanickými metodami hodnocení jakosti masa. Zpracovávaným materiálem byla vepřová krkovice a různé části hovězího masa: kližka, nízký a vysoký roštěnec, ze kterého se použil vždy jen sval musculus longissimus lumborum et thoracis. Obsah intramuskulárního tuku a pojivové tkáně byl hodnocen pomocí analýzy obrazu a výsledky byly srovnány s výsledky chemického stanovení tuku a pojivové tkáně. Byl také zkoumán vztah mezi obsahem intramuskulárního tuku, pojivové tkáně, kolagenu a křehkostí masa hodnocenou metodou střihu dle Warnera a Bratzlera. Analýza obrazu se ukázala jako vhodná metoda pro stanovení intramuskulárního tuku, zatímco v případě pojivové tkáně byla nižší shoda mezi výsledky analýzy obrazu a chemického stanovení kolagenu. Byla prokázána souvislost mezi obsahem intramusk
  • Cílem práce bylo vyzkoušet možnosti objektivního hodnocení kvality masa. U vybraných vzorků masa byl hodnocen obsah intramuskulárního tuku a pojivové tkáně pomocí analýzy obrazu. Výsledky měření byly srovnány s chemickými a mechanickými metodami hodnocení jakosti masa. Zpracovávaným materiálem byla vepřová krkovice a různé části hovězího masa: kližka, nízký a vysoký roštěnec, ze kterého se použil vždy jen sval musculus longissimus lumborum et thoracis. Obsah intramuskulárního tuku a pojivové tkáně byl hodnocen pomocí analýzy obrazu a výsledky byly srovnány s výsledky chemického stanovení tuku a pojivové tkáně. Byl také zkoumán vztah mezi obsahem intramuskulárního tuku, pojivové tkáně, kolagenu a křehkostí masa hodnocenou metodou střihu dle Warnera a Bratzlera. Analýza obrazu se ukázala jako vhodná metoda pro stanovení intramuskulárního tuku, zatímco v případě pojivové tkáně byla nižší shoda mezi výsledky analýzy obrazu a chemického stanovení kolagenu. Byla prokázána souvislost mezi obsahem intramusk (cs)
  • Meat quality was evaluated by content of the intramuscular fat and connective tissue measured by video image analysis. Neasured data were correlated to the texture measurement by shear force after Warner Bratzler. (en)
Title
  • Souvislost obsahu tuku a pojivové tkáně s texturou masa.
  • Relation of fat content a connective tissue and texture (en)
  • Souvislost obsahu tuku a pojivové tkáně s texturou masa. (cs)
skos:prefLabel
  • Souvislost obsahu tuku a pojivové tkáně s texturou masa.
  • Relation of fat content a connective tissue and texture (en)
  • Souvislost obsahu tuku a pojivové tkáně s texturou masa. (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/07:00019097!RIV08-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 171-174
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 451343
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/07:00019097
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • adipose tissue; texture; VIA (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [6E6C20ABE09D]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků z XXXVIII.symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin,
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pipek, Petr
  • Jeleníková, Jarmila
  • Šikulová, Markéta
  • Břečka, Martin
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-1433
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VÚPP
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 82 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software