About: Sensorial evaluation of continuously fermented beer and the role of process parameters in adjusting its flavour profile - sborník     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Ačkoli tradiční vsádkové kvašení piva stále výrazně převažuje nad kontinuálním, průlomu z hlediska kvality a výrobních nákladů by bylo možné dosáhnout pomocí jednoduchého, flexibilního a levného fermentačního systému. Tato práce se zabývá kompletní kontinuální linkou pro kvašení piva v laboratorním měřítku, skládajícího se z fermentoru s přirozenou cirkulací (air-lift) a náplňového reaktoru. Kvasinky jsou v jednotlivých reaktorech imobilizovány na částice mláta (air-lift) a kukuřičné palice (náplňová kolona). Cílem práce bylo sledovat vliv provozních podmínek na výkon bioreaktorů a chuťový charakter vyráběného piva. Podle mínění spotřebitelů bylo kontinuálně kvašené pivo běžné kvality i když mírně odlišné od místních ležáků (Portugalsko) vyrobených tradiční technologií. Senzorické hodnocení degustační komisí rovněž potvrdilo chuťový rozdíl mezi tradičním a kontinuálně kvašeným pivem. (cs)
  • Although traditional batch overwhelmingly prevails over continuous fermentation, a breakthrough in quality and savings could be achieved by a simple, flexible and cheap fermentation system. This work deals with a complete continuous beer fermentation consisting of an airlift and a packed-bed reactor containing yeast immobilized on spent grains and corncobs, respectively. The goal was to study the influence of process parameters on bioreactor performance and flavour profile of beer. Consumers considered the continuously fermented beer to be of a regular quality. The possibility of flavour adjustments by changing the process parameters was proved by a panel of experienced tasters.
  • Although traditional batch overwhelmingly prevails over continuous fermentation, a breakthrough in quality and savings could be achieved by a simple, flexible and cheap fermentation system. This work deals with a complete continuous beer fermentation consisting of an airlift and a packed-bed reactor containing yeast immobilized on spent grains and corncobs, respectively. The goal was to study the influence of process parameters on bioreactor performance and flavour profile of beer. Consumers considered the continuously fermented beer to be of a regular quality. The possibility of flavour adjustments by changing the process parameters was proved by a panel of experienced tasters. (en)
Title
  • Senzorické hodnocení kontinuálně kvašeného piva a vliv procesních parametrů na chuťový profil (cs)
  • Sensorial evaluation of continuously fermented beer and the role of process parameters in adjusting its flavour profile - sborník
  • Sensorial evaluation of continuously fermented beer and the role of process parameters in adjusting its flavour profile - sborník (en)
skos:prefLabel
  • Senzorické hodnocení kontinuálně kvašeného piva a vliv procesních parametrů na chuťový profil (cs)
  • Sensorial evaluation of continuously fermented beer and the role of process parameters in adjusting its flavour profile - sborník
  • Sensorial evaluation of continuously fermented beer and the role of process parameters in adjusting its flavour profile - sborník (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/05:00016146!RIV06-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 223300005)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 542330
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/05:00016146
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Flavour; continuous; beer; process parameters (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...i/riv/kodPristupu
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [84000BAC16F8]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Norimberk
http://linked.open...n/vavai/riv/nosic
  • 90-70143-23-2
http://linked.open...telVyzkumneZpravy
  • Fachverlag Hans Carl
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dostálek, Pavel
  • Brányik, Tomáš
  • Teixeira, José
  • Vicente, António
  • Almeida e Silva, Joao
  • Silva, Daniel
  • Ferreira, António
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 59 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software