Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Ground meat is shelf-life partially, grow of aerobic microorganisms is favourabled notably by storage in oxygen atmosphere which is used for colour improvement. For restriction their grow are given preservatives, mostly salts of organic acids (lactate, acetate, diacetate). The Influence of selected aditive (Robin, Purasal Optiform, AVO) was studied on a growth of microorganisms (CPM, lactobacillus, coliforms) by storage of ground pork and beef meat mixture wrapped in modified atmosphere (80 % O2 and 20 % CO2). The addition of initiated substances into ground meat reduced accrual of followed microorganisms. While Robin and Purasal Optiform preparations did not differ markedly in effect on microorganisms growth, preparation AVO appeared like less effective. pH value did not change markedly its initial value was affected by added salts only slightly. Microbial activity appeared even change of composition of internal atmosphere inside packets. (en)
- Mělněné maso je omezeně údržné, růst aerobních mikroorganismů je zvýhodněn zejména při skladování v kyslíkové atmosféře, která se používá pro zlepšení barvy. Pro omezení jejich růstu se přidávají konzervační látky, většinou soli organických kyselin (mléčnan, octan, dioctan). Byl studován vliv vybraných aditiv (Robin, Purasal Optiform, AVO) na růst mikroorganismů (CPM, laktobacily, koliformní) při skladování směsi mělněného vepřového a hovězího masa zabaleného v modifikované atmosféře (80 % O2 a 20 % CO2). Přídavek uvedených látek do díla mělněného masa zpomalil nárůst sledovaných mikroorganismů. Zatímco preparáty Robin a Purasal Optiform se v účinku na růst mikroorganismů výrazně nelišily, preparát AVO se ukázal jako méně účinný. Hodnota pH se významně neměnila, její výchozí hodnota byla ovlivněna přidanými solemi jen nepatrně. Mikrobní činnost se projevila i změnou složení vnitřní atmosféry uvnitř balíčků.
- Mělněné maso je omezeně údržné, růst aerobních mikroorganismů je zvýhodněn zejména při skladování v kyslíkové atmosféře, která se používá pro zlepšení barvy. Pro omezení jejich růstu se přidávají konzervační látky, většinou soli organických kyselin (mléčnan, octan, dioctan). Byl studován vliv vybraných aditiv (Robin, Purasal Optiform, AVO) na růst mikroorganismů (CPM, laktobacily, koliformní) při skladování směsi mělněného vepřového a hovězího masa zabaleného v modifikované atmosféře (80 % O2 a 20 % CO2). Přídavek uvedených látek do díla mělněného masa zpomalil nárůst sledovaných mikroorganismů. Zatímco preparáty Robin a Purasal Optiform se v účinku na růst mikroorganismů výrazně nelišily, preparát AVO se ukázal jako méně účinný. Hodnota pH se významně neměnila, její výchozí hodnota byla ovlivněna přidanými solemi jen nepatrně. Mikrobní činnost se projevila i změnou složení vnitřní atmosféry uvnitř balíčků. (cs)
|
Title
| - Prodloužení údržnosti mělněného masa přídavkem aditiv
- Shelf-life prolongation of ground meat by additives addition (en)
- Prodloužení údržnosti mělněného masa přídavkem aditiv (cs)
|
skos:prefLabel
| - Prodloužení údržnosti mělněného masa přídavkem aditiv
- Shelf-life prolongation of ground meat by additives addition (en)
- Prodloužení údržnosti mělněného masa přídavkem aditiv (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/05:00016124!RIV06-MSM-22330___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/05:00016124
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Ground meat; additives; microorganisms (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník přednášek z XXXVI. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pipek, Petr
- Jeleníková, Jarmila
- Milatová, Eva
- Šikulová, Markéta
- Smékal, Oldřich
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav potravinářský
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |