Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Klasifikace jatečných zvířat v systému SEUROP se stala běžnou praxí. Při nákupu se jatečně upravená těla (JUT) různých kategorií jatečného skotu zařazují do jednotlivých tříd podle zmasilosti a protučnělosti /vyhláška Mze ČR č. 354/2001 Sb./. Zatímco pro klasifikaci prasat existuje a používá se řada přístrojů, které dokážou velmi objektivně zařadit příslušná JUT do odpovídající třídy, u skotu se klasifikuje převážně sunjektivně. Jen některé velké zahraniční společnosti využívají objektivního hodnocení s využitím sonografie nebo počítačové analýzy obrazu. Perspektivní se ukazuje metoda hodnocení pomocí bioelektrické impedance /BOHUSLÁVEK, 200, 2003/.
- Klasifikace jatečných zvířat v systému SEUROP se stala běžnou praxí. Při nákupu se jatečně upravená těla (JUT) různých kategorií jatečného skotu zařazují do jednotlivých tříd podle zmasilosti a protučnělosti /vyhláška Mze ČR č. 354/2001 Sb./. Zatímco pro klasifikaci prasat existuje a používá se řada přístrojů, které dokážou velmi objektivně zařadit příslušná JUT do odpovídající třídy, u skotu se klasifikuje převážně sunjektivně. Jen některé velké zahraniční společnosti využívají objektivního hodnocení s využitím sonografie nebo počítačové analýzy obrazu. Perspektivní se ukazuje metoda hodnocení pomocí bioelektrické impedance /BOHUSLÁVEK, 200, 2003/. (cs)
- Classification of slaughter animals in SEUROP systém become a common practice. Slaughter dressed bodies (SDB) of different categories of slaughter cattle are introduced into individual classes basely beefiness and fatness during purchase /notice of Mze ČR č. 354/2001 Sb./. While it exists and ist used line of devices for pork classification that achieve to classify responsible SDB into correspond class very objectively, cattle is classified predominantly subjectively. Only some large foreign companies use objective evaluation with application of sonography ro computer image analysis. The method of evaluation by bioelectric impedance appear promissing /BOHUSLÁVEK, 200, 2003/. (en)
|
Title
| - Lze využít vidoeanalýzu při hodnocení hovězího masa?
- Is it possible use image analysis on the evaluation of beef meat? (en)
- Lze využít vidoeanalýzu při hodnocení hovězího masa? (cs)
|
skos:prefLabel
| - Lze využít vidoeanalýzu při hodnocení hovězího masa?
- Is it possible use image analysis on the evaluation of beef meat? (en)
- Lze využít vidoeanalýzu při hodnocení hovězího masa? (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/05:00016067!RIV06-MSM-22330___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/05:00016067
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Video image analysis; beef; loin; muscle (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pipek, Petr
- Šikulová, Markéta
- Smékal, Oldřich
- Miyahara, M.
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |