Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Metabolická aktivita tří kmenů pivovarských kvasinek (č.2, 7 a 95 získané ze sbírky pivovarských kvasinek Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského v Praze, Česká republika) byla studována ve vztahu k využití hlavních sacharidů mladiny maltosy, glukosy a fruktosy.Zkouška byla provedena v poloprovozním měřítku při 13°C s použitím mladiny o původní koncentraci extraktu 12% kde ječný slad byl částečně nahrazen nesladovaným ječmenem. Kmeny č.2 a 95 vykazovaly nižší citlivost ke glukose, exponenciální fáze utilizace glukosy začínala při 45% (kmen č.2) a 55.7% (kmen č.95) zbytkové koncentrace glukosy v mladině. Kmen č.7 vykazoval nejkratší a nejrychlejší, kmen č.95 nejdelší lineární fázi utilizace maltosy.
- Metabolická aktivita tří kmenů pivovarských kvasinek (č.2, 7 a 95 získané ze sbírky pivovarských kvasinek Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského v Praze, Česká republika) byla studována ve vztahu k využití hlavních sacharidů mladiny maltosy, glukosy a fruktosy.Zkouška byla provedena v poloprovozním měřítku při 13°C s použitím mladiny o původní koncentraci extraktu 12% kde ječný slad byl částečně nahrazen nesladovaným ječmenem. Kmeny č.2 a 95 vykazovaly nižší citlivost ke glukose, exponenciální fáze utilizace glukosy začínala při 45% (kmen č.2) a 55.7% (kmen č.95) zbytkové koncentrace glukosy v mladině. Kmen č.7 vykazoval nejkratší a nejrychlejší, kmen č.95 nejdelší lineární fázi utilizace maltosy. (cs)
- Metabolic activity of 3 strains of lager yeasts (No. 2, 7 and 95 obtained from the Culture Collection of Brewing Yeasts, Research Institute of Brewing & Malting in Prague, Czech Republic) was studied in relation to utilisation of the main wort sugars, glucose, maltose and fructose. The trial was conducted in a pilot scale fermentor at 13°C using worts of original gravity 12% with grist partly substituted by unmalted barley. Strain no. 2 and 95 exhibited lower sensitivity to glucose; exponential phase of maltose utilisation started at 45% (strain no. 2) and 55.7% (strain no. 95) of residual glucose level in worts. Strain no. 7 showed the shortest and the fastest and strain no. 95 the longest linear phase of maltose utilisation. Results indicated that fructose was fermented slower and to a lower degree than glucose and maltose. (en)
|
Title
| - Wort sugars uptake rate and cell cycle of brewing yeast. Part 1. Wort sugars metabolism of three brewing yeast strains during a pilot plant fermentation. (en)
- Rychlost zkvašování sacharidů mladiny a buněčný cyklus kvasinek. I. Metabolismus sacharidů tří kmenů pivovarských kvasinek za podmínek modelového kvašení.
- Rychlost zkvašování sacharidů mladiny a buněčný cyklus kvasinek. I. Metabolismus sacharidů tří kmenů pivovarských kvasinek za podmínek modelového kvašení. (cs)
|
skos:prefLabel
| - Wort sugars uptake rate and cell cycle of brewing yeast. Part 1. Wort sugars metabolism of three brewing yeast strains during a pilot plant fermentation. (en)
- Rychlost zkvašování sacharidů mladiny a buněčný cyklus kvasinek. I. Metabolismus sacharidů tří kmenů pivovarských kvasinek za podmínek modelového kvašení.
- Rychlost zkvašování sacharidů mladiny a buněčný cyklus kvasinek. I. Metabolismus sacharidů tří kmenů pivovarských kvasinek za podmínek modelového kvašení. (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/04:00012886!RIV/2005/MSM/223305/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/04:00012886
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Brewing yeast;yeast strain;saccharides;maltose;glucose;fructose;metabolism (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Dostálek, Pavel
- Novák, Jan
- Basařová, Gabriela
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |