About: Izolace a charakterizace exopolysacharidů jogurtové kultury při fermentaci syrovátky a permeátu.     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The possibility of EPS production from permeate and whey has been checked out. Two main fractions of EPS with the different molecular weight, consisting predominantly of glucose and galactose, have been produced. Material with higher content of EPS has been obtained after an ultrafiltration. Using the membrane with higher cut-off (50 kDa) resulted in better process run. Carrageenan gel formation has not been affected by EPS, nevertheless the gel was less firm and more brittle. (en)
  • Byla ověřena možnost využití syrovátky a permeátu po ultrafiltraci mléka jako substrátu pro produkci exopolysacharidů (EPS) bakterií mléčného kvašení jogurtové kultury. EPS byly zakoncentrovány pomocí ultrafiltrace na keramické membráně s porositou 50 kDa. EPS tvořily dvě frakce rozdílné molekulové hmotnosti složené s glukosy a galaktosy. Přídavek koncentrátu EPS neovlivnil průběh tvorby gelu karagenanu, vzniklý gel byl ovšem měkčí a křehčí.
  • Byla ověřena možnost využití syrovátky a permeátu po ultrafiltraci mléka jako substrátu pro produkci exopolysacharidů (EPS) bakterií mléčného kvašení jogurtové kultury. EPS byly zakoncentrovány pomocí ultrafiltrace na keramické membráně s porositou 50 kDa. EPS tvořily dvě frakce rozdílné molekulové hmotnosti složené s glukosy a galaktosy. Přídavek koncentrátu EPS neovlivnil průběh tvorby gelu karagenanu, vzniklý gel byl ovšem měkčí a křehčí. (cs)
Title
  • Izolace a charakterizace exopolysacharidů jogurtové kultury při fermentaci syrovátky a permeátu.
  • Izolace a charakterizace exopolysacharidů jogurtové kultury při fermentaci syrovátky a permeátu. (cs)
  • Isolation and characterisation of the yoghurt culture exopolysaccharides produced during the fermentation of whey and permeate. (en)
skos:prefLabel
  • Izolace a charakterizace exopolysacharidů jogurtové kultury při fermentaci syrovátky a permeátu.
  • Izolace a charakterizace exopolysacharidů jogurtové kultury při fermentaci syrovátky a permeátu. (cs)
  • Isolation and characterisation of the yoghurt culture exopolysaccharides produced during the fermentation of whey and permeate. (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/04:00012826!RIV/2005/MSM/223305/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 105-108
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 223300005)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 569131
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/04:00012826
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • izolace;ultrafiltrace;karagenan;reologie (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [FED511F8298D]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník přednášek semináře %22Mléko a sýry 2004%22
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Čopíková, Jana
  • Štětina, Jiří
  • Kánský, Jiří
  • Trčková, Jana
  • Blafková, Petra
  • Nitková, Ludmila
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká společnost chemická
https://schema.org/isbn
  • 978-80-86238-42
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software