Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The possibility of EPS production from permeate and whey has been checked out. Two main fractions of EPS with the different molecular weight, consisting predominantly of glucose and galactose, have been produced. Material with higher content of EPS has been obtained after an ultrafiltration. Using the membrane with higher cut-off (50 kDa) resulted in better process run. Carrageenan gel formation has not been affected by EPS, nevertheless the gel was less firm and more brittle. (en)
- Byla ověřena možnost využití syrovátky a permeátu po ultrafiltraci mléka jako substrátu pro produkci exopolysacharidů (EPS) bakterií mléčného kvašení jogurtové kultury. EPS byly zakoncentrovány pomocí ultrafiltrace na keramické membráně s porositou 50 kDa. EPS tvořily dvě frakce rozdílné molekulové hmotnosti složené s glukosy a galaktosy. Přídavek koncentrátu EPS neovlivnil průběh tvorby gelu karagenanu, vzniklý gel byl ovšem měkčí a křehčí.
- Byla ověřena možnost využití syrovátky a permeátu po ultrafiltraci mléka jako substrátu pro produkci exopolysacharidů (EPS) bakterií mléčného kvašení jogurtové kultury. EPS byly zakoncentrovány pomocí ultrafiltrace na keramické membráně s porositou 50 kDa. EPS tvořily dvě frakce rozdílné molekulové hmotnosti složené s glukosy a galaktosy. Přídavek koncentrátu EPS neovlivnil průběh tvorby gelu karagenanu, vzniklý gel byl ovšem měkčí a křehčí. (cs)
|
Title
| - Izolace a charakterizace exopolysacharidů jogurtové kultury při fermentaci syrovátky a permeátu.
- Izolace a charakterizace exopolysacharidů jogurtové kultury při fermentaci syrovátky a permeátu. (cs)
- Isolation and characterisation of the yoghurt culture exopolysaccharides produced during the fermentation of whey and permeate. (en)
|
skos:prefLabel
| - Izolace a charakterizace exopolysacharidů jogurtové kultury při fermentaci syrovátky a permeátu.
- Izolace a charakterizace exopolysacharidů jogurtové kultury při fermentaci syrovátky a permeátu. (cs)
- Isolation and characterisation of the yoghurt culture exopolysaccharides produced during the fermentation of whey and permeate. (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/04:00012826!RIV/2005/MSM/223305/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/04:00012826
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - izolace;ultrafiltrace;karagenan;reologie (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník přednášek semináře %22Mléko a sýry 2004%22
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Čopíková, Jana
- Štětina, Jiří
- Kánský, Jiří
- Trčková, Jana
- Blafková, Petra
- Nitková, Ludmila
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Česká společnost chemická
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |