About: Biodegradation of selected sweetening substances     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Práce je zaměřena na zkoumání biologické rozložitelnosti vybraných sladivých látek, které jsou v tuto chvíli schváleny a používány pro doslazování v potravinářském průmyslu či jako stolní sladidla. Pro hodnocení biologické rozložitelnosti bude využito neadaptované i adaptované inokulum. Na základě těchto testů bude vyhodnocena biologická rozložitelnost sledovaných sladivých látek. Pro sledování biologické rozložitelnosti jsou použity dvě metodiky stanovení biologické rozložitelnosti ČSN ISO 10707 Jakost vod - Hodnocení úplné aerobní biologické rozložitelnosti organických látek ve vodním prostředí - Metoda stanovení biochemické spotřeby kyslíku (v uzavřených lahvičkách) a ČSN ISO 14593 Jakost vod - Hodnocení úplné aerobní biologické rozložitelnosti organických látek ve vodním prostředí - Metoda stanovení anorganického uhlíku v těsně uzavřených lahvičkách (CO2 headspace metoda).
  • Práce je zaměřena na zkoumání biologické rozložitelnosti vybraných sladivých látek, které jsou v tuto chvíli schváleny a používány pro doslazování v potravinářském průmyslu či jako stolní sladidla. Pro hodnocení biologické rozložitelnosti bude využito neadaptované i adaptované inokulum. Na základě těchto testů bude vyhodnocena biologická rozložitelnost sledovaných sladivých látek. Pro sledování biologické rozložitelnosti jsou použity dvě metodiky stanovení biologické rozložitelnosti ČSN ISO 10707 Jakost vod - Hodnocení úplné aerobní biologické rozložitelnosti organických látek ve vodním prostředí - Metoda stanovení biochemické spotřeby kyslíku (v uzavřených lahvičkách) a ČSN ISO 14593 Jakost vod - Hodnocení úplné aerobní biologické rozložitelnosti organických látek ve vodním prostředí - Metoda stanovení anorganického uhlíku v těsně uzavřených lahvičkách (CO2 headspace metoda). (cs)
  • This work deals with ultimate easily biological biodegradability of selected sweetening compounds. Choose of individual sweetening compounds was based on local availability and occurrence in bussiness network. To tests of biological biodegradability they were selected sweetening compouds, specifically: acesulfame, sucralose, saccharin, cyclamate. As a sources of sweetening compounds were used commercially available products for monitoring biological biodegradability. It is also discussed environmental impact of individual sweeteners and their occurrence in the waters. In the conclusion there is discussed the issue of removal of sweetening compouds in the process at water treatment plants. (en)
Title
  • Biodegradation of selected sweetening substances (en)
  • Biologická rozložitelnost vybraných sladivých látek
  • Biologická rozložitelnost vybraných sladivých látek (cs)
skos:prefLabel
  • Biodegradation of selected sweetening substances (en)
  • Biologická rozložitelnost vybraných sladivých látek
  • Biologická rozložitelnost vybraných sladivých látek (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22320/13:43895450!RIV14-MSM-22320___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137308)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 63472
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22320/13:43895450
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • acesulfame, sucralose, saccharin, cyclamate, biodegradability, sweeteners (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1B9B8B7BEAED]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Chrudim
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Vodárenská biologie 2013
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Sýkora, Vladimír
  • Pecl, Roman
  • Fuka, Lukáš
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vodní zdroje Ekomonitor spol.s r.o.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-86832-70-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22320
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 59 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software