Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The goal of the work has been to detect a bread-making quality of twelve varieties of winter wheat (Triticum aestivum L.) with a different technological quality, by using a stock protein polymorphism and DNA polymorphism. Locus Glu 1D 5+10 and rye translocation 1BL.1RS were used as markers of bread-making quality. Locus Glu 1D 5+10 has a significant influence on a higher bread-making quality, being detected by SPLAT method. On the contrary, presence of the rye translocation 1BL.1RS was used as the poorbread - making quality marker, being detected by separation of stock protein using method PAGE-ISTA and method RAPD. (en)
- Cílem práce bylo pomocí polymorfismu zásobních bílkovin a DNA polymorfismu detekovat pekařskou jakost dvanácti odrůd ozimé pšenice (Triticum aestivum L.). Tyto vybrané odrůdy ozimé pšenice se vyznačovaly rozdílnou technologickou jakostí. Jako markery pekařské jakosti byla vybrána alela Glu 1 D5+10 a žitná translokace 1BL.RS. Alela Glu 1D5+10 má významný vliv na vyšší pekařskou jakost, byla detekována metodou SPLAT. Na druhou stranu přítomnost žitné translokace 1BL.1RS byla použita jako marker horší pekařské jakosti, byla detekována za použití elektroforetické separace bílkovin a pomocí metody RAPD.
- Cílem práce bylo pomocí polymorfismu zásobních bílkovin a DNA polymorfismu detekovat pekařskou jakost dvanácti odrůd ozimé pšenice (Triticum aestivum L.). Tyto vybrané odrůdy ozimé pšenice se vyznačovaly rozdílnou technologickou jakostí. Jako markery pekařské jakosti byla vybrána alela Glu 1 D5+10 a žitná translokace 1BL.RS. Alela Glu 1D5+10 má významný vliv na vyšší pekařskou jakost, byla detekována metodou SPLAT. Na druhou stranu přítomnost žitné translokace 1BL.1RS byla použita jako marker horší pekařské jakosti, byla detekována za použití elektroforetické separace bílkovin a pomocí metody RAPD. (cs)
|
Title
| - VYUŽITÍ BIOCHEMICKO-GENETICKÝCH MARKERŮ PRO DETEKCI PEKAŘSKÉ JAKOSTI PŠENICE
- DETECTION OF THE BREAD-MAKING QUALITY OF WHEAT USING BIOCHEMICAL-GENETICS MARKERS (en)
- VYUŽITÍ BIOCHEMICKO-GENETICKÝCH MARKERŮ PRO DETEKCI PEKAŘSKÉ JAKOSTI PŠENICE (cs)
|
skos:prefLabel
| - VYUŽITÍ BIOCHEMICKO-GENETICKÝCH MARKERŮ PRO DETEKCI PEKAŘSKÉ JAKOSTI PŠENICE
- DETECTION OF THE BREAD-MAKING QUALITY OF WHEAT USING BIOCHEMICAL-GENETICS MARKERS (en)
- VYUŽITÍ BIOCHEMICKO-GENETICKÝCH MARKERŮ PRO DETEKCI PEKAŘSKÉ JAKOSTI PŠENICE (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41210/05:###12907!RIV06-MZE-41210___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41210/05:###12907
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - wheat, bread-making quality, Glu 1D 5+10, rye translocation, SPLAT, RAPD, PAGE-ISTA (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| - Česká zemědělská univezita v Praze
|
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kocourková, Zuzana
- Vlastníková, Hana
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Česká zemědělská univerzita v Praze. Katedra rostlinné výroby
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |