Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Tento článek se zabývá problematikou kvality biopotravin. Vzhledem k tomu, že biopotraviny bývají veřejností považovány za kvalitnější než potraviny pocházející z konvenčního zemědělství, nabízí se otázka, zda tomu tak skutečně je. Hodnocení kvality biopotravin je poměrně složité, samozřejmě lze ohodnotit obsah žádoucích a nežádoucích látek obsažených v jednotlivých bioproduktech i porovnat tyto výsledky s hodnotami získanými pro běžné produkty. Nicméně hodnocení je částečně založeno i na subjektivním pohledu konzumentů. Poptávka po biopotravinách a jejich spotřeba je však významně ovlivňována jejich cenou. Proto i v případě přesvědčení o kvalitě biopotravin a jejich pozitivním vlivu na zdraví lidí, je otázka jejich spotřeby diskutabilní. Poznatky prezentované v článku jsou výsledkem řešení výzkumného záměru MŠM 6046070906 „Ekonomika zdrojů českého zemědělství a jejich efektivní využívání v rámci multifunkčních zemědělskopotravinářských systémů“.
- Tento článek se zabývá problematikou kvality biopotravin. Vzhledem k tomu, že biopotraviny bývají veřejností považovány za kvalitnější než potraviny pocházející z konvenčního zemědělství, nabízí se otázka, zda tomu tak skutečně je. Hodnocení kvality biopotravin je poměrně složité, samozřejmě lze ohodnotit obsah žádoucích a nežádoucích látek obsažených v jednotlivých bioproduktech i porovnat tyto výsledky s hodnotami získanými pro běžné produkty. Nicméně hodnocení je částečně založeno i na subjektivním pohledu konzumentů. Poptávka po biopotravinách a jejich spotřeba je však významně ovlivňována jejich cenou. Proto i v případě přesvědčení o kvalitě biopotravin a jejich pozitivním vlivu na zdraví lidí, je otázka jejich spotřeby diskutabilní. Poznatky prezentované v článku jsou výsledkem řešení výzkumného záměru MŠM 6046070906 „Ekonomika zdrojů českého zemědělství a jejich efektivní využívání v rámci multifunkčních zemědělskopotravinářských systémů“. (cs)
- This paper deals with the quality of bio-products. Bio-products are usually considered as high-quality products, products with higher quality and better influence on human health than products produced by conventional farmers. But is it really the truth? Evaluation of bio-products quality is quite difficult. Definitely, it is possible to evaluate the content of desirable and undesirable substances included in bio-product and to compare the results with the content of such substances included in products by conventional farmers. However, the subjective viewpoint is included as well. Moreover, the demand for bio-products as well as their consumption is significantly influenced by the price. Then, the bio-products consumption is debatable. Knowledge presented in this paper is the result of grant solution MSM 6046070906 “Economics of Czech agriculture resources and their efficient usage within the framework of multifunctional agri-food systems”. (en)
|
Title
| - Jsou biopotraviny skutečně zdravější než potraviny z konvenčního zemědělství ?
- Discussion about the quality of bio-products (en)
- Jsou biopotraviny skutečně zdravější než potraviny z konvenčního zemědělství ? (cs)
|
skos:prefLabel
| - Jsou biopotraviny skutečně zdravější než potraviny z konvenčního zemědělství ?
- Discussion about the quality of bio-products (en)
- Jsou biopotraviny skutečně zdravější než potraviny z konvenčního zemědělství ? (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41110/10:47824!RIV11-MSM-41110___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41110/10:47824
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Bio-product, ecological farming, conventional farming, quality, price. (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |