Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - In the Czech Republic mustard usually represents 1 – 2 % of plants growing area. Approximately 70 – 90 % of all production is exported, half of the amount as a seed and the same amount as a source for production of table mustard. This publication is focused on Sinapis alba L. because about 95 % of mustard has its origin in this kind of plant. Fundamental differences in growing regarding Brassica juncea L. are mentioned as well. Publication contains a classification of mustard, its importance in the Czech Republic, use and trade with seed, as well as the requirements for environment and insertion into a rotation of crops, type and seed. Moreover the publication deals with growing technology, fertilization, protection, pre-harvest measures, harvest and post-harvest treatment. Other part of the publication describes the quality of white mustard, market requirements and a summary of growing technology of white mustard for a high yield of seeds. (en)
- Hořčice v ČR obvykle zaujímá 1–2% z plochy osevu plodin. Přibližně 70–90% produkce jde na export v dělení přibližně na poloviny jako osivo a jako zdroj pro výrobu stolních hořčic. Protože asi 95% hořčice pochází z druhu Sinapis alba L. - hořčice bílá, je publikace zaměřena na tuto plodinu. Jsou ale uvedeny základní odlišnosti pěstování pro hořčici sareptskou (Brassica juncea L.). Publikace obsahuje členění hořčic a jejich význam v ČR, užití a obchod se semenem, požadavky na prostředí a zařazení do osevního postupu, odrůdy a osivo hořčice. Dále pěstitelskou technologii, hnojení, ochranu, předsklizňová opatření, sklizeň a posklizňové ošetření. Součástí je také kvalita hořčice bílé, tržní požadavky a přehled komplexní pěstitelské technologie hořčice bílé pro vysoké výnosy semen.
- Hořčice v ČR obvykle zaujímá 1–2% z plochy osevu plodin. Přibližně 70–90% produkce jde na export v dělení přibližně na poloviny jako osivo a jako zdroj pro výrobu stolních hořčic. Protože asi 95% hořčice pochází z druhu Sinapis alba L. - hořčice bílá, je publikace zaměřena na tuto plodinu. Jsou ale uvedeny základní odlišnosti pěstování pro hořčici sareptskou (Brassica juncea L.). Publikace obsahuje členění hořčic a jejich význam v ČR, užití a obchod se semenem, požadavky na prostředí a zařazení do osevního postupu, odrůdy a osivo hořčice. Dále pěstitelskou technologii, hnojení, ochranu, předsklizňová opatření, sklizeň a posklizňové ošetření. Součástí je také kvalita hořčice bílé, tržní požadavky a přehled komplexní pěstitelské technologie hořčice bílé pro vysoké výnosy semen. (cs)
|
Title
| - Hořčice - pěstitelský rádce
- Hořčice - pěstitelský rádce (cs)
- Mustard - growing guide (en)
|
skos:prefLabel
| - Hořčice - pěstitelský rádce
- Hořčice - pěstitelský rádce (cs)
- Mustard - growing guide (en)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41110/07:23523!RIV08-MSM-41110___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41110/07:23523
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| |
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open...vai/riv/kategorie
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - mustard, growing, quality, method, yield (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open.../licencniPoplatek
| |
http://linked.open...okalizaceVysledku
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Zukalová, Helena
- Prášilová, Marie
- Vašák, Jan
- Mikšík, Vlastimil
|
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
| |
http://linked.open...itiJinymSubjektem
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |