Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The file includes data concerning lean meat content of 90 pigs (71 head of maternal breed and 19 head of paternal breeds) of base population measured at pig testing station in Ústrašice in terms of testing of fattening capacity and carcass value of pure - breeds. The aim of monitoring was checking the level of lean meat content which was found out with PIGLOG 105 and SONOMARK 100 (PI-105, SM-100) on valid methodology for determination of performance test of breeding pigs using in vivo and two - point methods (ZP), resp. using exact detected measurements for probe devices FOM post mortem. In average live weight 102,71 kg was detected lean meat content in maternal, resp. paternal breeds with SM-100 and PI-105 devices on level 59,69 %, resp. 61,74 % and57,96 %, resp. 59,84 % after overthrow with ZP method and FOM method 58,11 %, resp. 61,17 % and 59,26 %, resp. 62,15 %. There were not discovered any statistically important differences between post mortem methods, in case of ultrasonic devices were fo (en)
- Soubor obsahuje data týkající se podílu svaloviny 90 ks prasat výchozích populací (71 ks mateřského plemene a 19 ks otcovských plemen), měřených na testační stanici v Ústrašicích v rámci prováděných zkoušek výkrmnosti a jatečné hodnoty čistokrevných plemen. Cílem sledování bylo posouzení úrovně podílu svaloviny zjištěného přístroji PIGLOG 105 a SONOMARK 100 (P-105, SM-100) na základě platné metodiky pro zjišťování vlastní užitkovosti plemenných prasat in vivo a dvobodovou (ZP) metodou, resp. za použití exaktně zjištěných měr pro sondový přístroj FOM post mortem. V průměrné živé hmotnosti 102,71 kg byl zjištěn podíl svaloviny přístroji SM-100 a P-105 na úrovni 59,69 %, resp. 61,74 % a 57,96 %, resp. 59,84 %, po poražení ZP metodou a metodou FOM 58,11 %, resp. 61,17 % and 59,26 %, resp. 62,15 %. 58,81. Mezi metodami post mortem nebyly zjištěny statisticky významné rozdíly, v případě ultrazvukových přístrojů byly nalezeny statisticky vysoce významné rozdíly ve prospěch SM-100 u mateřských plemen. V pří
|
Title
| - Predikce podílu svaloviny u prasat in vivo a post mortem.
- Predikce podílu svaloviny u prasat in vivo a post mortem. (cs)
- The prediction of lean meat content in pigs in vivo and post mortem. (en)
|
skos:prefLabel
| - Predikce podílu svaloviny u prasat in vivo a post mortem.
- Predikce podílu svaloviny u prasat in vivo a post mortem. (cs)
- The prediction of lean meat content in pigs in vivo and post mortem. (en)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:_____/02:00004426!RIV/2003/MZE/120003/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:_____/02:00004426
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - prase; podíl svaloviny (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Agroregion 2002 - Chov zvířat v trvale udržitelném zemědělství
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kernerová, Naděžda
- Matoušek, Václav
- Václavovský, Jiří
- Králová, Pavlína
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Zemědělská fakulta
|
https://schema.org/isbn
| |