Description
| - Chapter ?Fish poisoning?describes aetiology, toxicity mechanism, toxicity, clinical signs, pathological-morphological findings, diagnostics, and prevention of fish poisoning by chemicals and preparations which are the most frequent causation of poisoning in fish culture and in natural environment (ammonia, nitrite, cyanide, chlorine, copper, zinc, iron, aluminium, phenol, crude oil and petroleum derivatives, pesticides, surfactants). In the same way the influence of basic physiochemical water quality parameters (temperature, pH, oxygen saturation) on fish are described. Furthermore, quality of fish feed in intensive fish culture is discussed. (en)
- V kapitole Otravy ryb jsou popisovány etiologie, mechanismus účinku, toxicita, klinické příznaky, patomorfologický nález, diagnostika a prevence otrav ryb látkami a přípravky, které se jeví jako nejčastější příčiny otrav v chovech ryb i v přirozených podmínkách (amoniak, dusitany, kyanidy, chlór, měď, zinek, železo,hliník, fenoly, ropa a ropné deriváty, pesticidy, tenzidy). Stejným způsobem je zde popsán vliv základních fyzikálně chemických parametrů kvality vody (teplota, hodnoty pH, koncentrace rozpuštěného kyslíku) na ryby a problematika spojená s kvalitou krmných směsí předkládaných rybám v intenzivních chovech.
- V kapitole Otravy ryb jsou popisovány etiologie, mechanismus účinku, toxicita, klinické příznaky, patomorfologický nález, diagnostika a prevence otrav ryb látkami a přípravky, které se jeví jako nejčastější příčiny otrav v chovech ryb i v přirozených podmínkách (amoniak, dusitany, kyanidy, chlór, měď, zinek, železo,hliník, fenoly, ropa a ropné deriváty, pesticidy, tenzidy). Stejným způsobem je zde popsán vliv základních fyzikálně chemických parametrů kvality vody (teplota, hodnoty pH, koncentrace rozpuštěného kyslíku) na ryby a problematika spojená s kvalitou krmných směsí předkládaných rybám v intenzivních chovech. (cs)
|