About: Odchov ročků parmy obecné (Barbus barbus L.) při použití různé potravy v kontrolovaných podmínkách     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In the present study, the effect of different rate of natural food was tested on the growth, survival and gonad development of yearlings in common barbel (Barbus barbus L.). During 175-day test, three different groups were tested: the first group - 100% artificial food Carpico from Coppens firm, the second group - 22 % frozen monoculture of water fleas (Daphnia magna) and 78 % artificial food Carpico a the third group - 40 % frozen monoculture water fleas and 60 % artificial food Carpico. The growth (body weight BW, total length TL, individual gain IG and specific growth rate SGR), cumulative survival and food conversion ratio FCR were found in all groups of barbel during and at the end of this experiment. Final values of female's and male's GSI in all groups were compared with initial GSI stocked females and males. Beside GSI, detail histological study was performed in gonads of female and male from all groups of barbel. The developmental oocyte´s and sperm's stage and their percentage (en)
  • V předložené studii byl hodnocen vliv rozdílného podílu přirozené potravy v krmné dávce odchovávaných ročků parmy obecné (Barbus barbus L.) na jejich růst, přežití a vývoj gonád. Byly testovány tři skupiny různě krmených parem obecných: 1. skupina - 100% suché krmivo Carpico od firmy Coppens, 2. skupina - 22 % zmražená monokultura perlooček (Daphnia magna) a 78 % krmivo Carpico a 3. skupina - 40 % zmražená monokultura perlooček a 60 % krmiva Carpico. V průběhu a na konci 175denního odchovu byl sledován růst (dosažená hmotnost, celková délka, absolutní kusový přírůstek, SGR), kumulativní přežití a FCR odchovávaných ryb. Na konci experimentu byly vyhodnoceny hodnoty GSI jikernaček a mlíčáků jednotlivých skupin a tyto hodnoty byly porovnány s počáteční hodnotou GSI nasazovaných jikernaček a mlíčáků. Vedle GSI byla provedena detailní histologie vypreparovaných gonád a stanoveno procentuální zastoupení jednotlivých vývojových stádií oocytů a spermií. U odchovaných jikernaček byly dále hodnoceny i průměry o
  • V předložené studii byl hodnocen vliv rozdílného podílu přirozené potravy v krmné dávce odchovávaných ročků parmy obecné (Barbus barbus L.) na jejich růst, přežití a vývoj gonád. Byly testovány tři skupiny různě krmených parem obecných: 1. skupina - 100% suché krmivo Carpico od firmy Coppens, 2. skupina - 22 % zmražená monokultura perlooček (Daphnia magna) a 78 % krmivo Carpico a 3. skupina - 40 % zmražená monokultura perlooček a 60 % krmiva Carpico. V průběhu a na konci 175denního odchovu byl sledován růst (dosažená hmotnost, celková délka, absolutní kusový přírůstek, SGR), kumulativní přežití a FCR odchovávaných ryb. Na konci experimentu byly vyhodnoceny hodnoty GSI jikernaček a mlíčáků jednotlivých skupin a tyto hodnoty byly porovnány s počáteční hodnotou GSI nasazovaných jikernaček a mlíčáků. Vedle GSI byla provedena detailní histologie vypreparovaných gonád a stanoveno procentuální zastoupení jednotlivých vývojových stádií oocytů a spermií. U odchovaných jikernaček byly dále hodnoceny i průměry o (cs)
Title
  • Odchov ročků parmy obecné (Barbus barbus L.) při použití různé potravy v kontrolovaných podmínkách
  • Rearing of yearlings in common barbel (Barbus barbus L.)with using of different food under controlled conditions (en)
  • Odchov ročků parmy obecné (Barbus barbus L.) při použití různé potravy v kontrolovaných podmínkách (cs)
skos:prefLabel
  • Odchov ročků parmy obecné (Barbus barbus L.) při použití různé potravy v kontrolovaných podmínkách
  • Rearing of yearlings in common barbel (Barbus barbus L.)with using of different food under controlled conditions (en)
  • Odchov ročků parmy obecné (Barbus barbus L.) při použití různé potravy v kontrolovaných podmínkách (cs)
skos:notation
  • RIV/60076658:12610/07:00007832!RIV08-MZE-12610___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 3-15
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GP523/06/P142), P(QF3028), Z(MSM6007665809)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 438887
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12610/07:00007832
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Barbus barbus L.; growth; survival; development of gonads; controlled conditions; natural and artificial nutrition (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [EFE751DDDC6A]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Bulletin VÚRH Vodňany
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 43
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kozák, Pavel
  • Kouřil, Jan
  • Policar, Tomáš
  • Hamáčková, Jitka
  • Vorlíčková, P.
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0007-389X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12610
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software