Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Service indcludes: verify the methods applicability and noninvasive / or non-destructive quality assessment of fish meat in situ, directly at the capture sale point or the fish processing. The project case was specifically usability testing device Distell 692 FatMeter (C), further iRaman Plus spectrometer operating on the principle tzv.Ramanova phenomenon and to detect the fatness of fish based on the manual measurement of thickness backfat. The project aimed to determine the applicability of such methods or the accuracy of the obtained findings. Another object due to the innovative test methods, obtaining the calibration data entry by measuring a large number of samples, which is necessary for future interpretation of the data measured on the individual pieces of fish. (en)
- Služba zahrnuje ověření použitelnosti metod neinvazivního a/nebo nedestruktivního zjišťování kvality rybího masa in situ, tedy přímo v místě odchytu, prodeje nebo zpracování dané ryby. Předmětem projektu bylo konkrétně testování použitelnosti přístroje Distell 692 FatMeter(C), dále iRaman Plus spektrometru pracujícího na principu tzv.Ramanova jevu a v neposlední řadě na zjišťování tučnosti ryby na základě manuálního měření výšky hřbetního tuku. Dále jsme se zaměřili na zjištění použitelnosti takových metod, respektive na správnost dosažených zjištění. Dalším cílem, vzhledem k inovativnosti testovaných postupů, bylo získání vstupních kalibračních dat měřením velkého počtu vzorků, což je nezbytné z hlediska budoucí interpretace dat naměřených na jednotlivých kusech ryb.
- Služba zahrnuje ověření použitelnosti metod neinvazivního a/nebo nedestruktivního zjišťování kvality rybího masa in situ, tedy přímo v místě odchytu, prodeje nebo zpracování dané ryby. Předmětem projektu bylo konkrétně testování použitelnosti přístroje Distell 692 FatMeter(C), dále iRaman Plus spektrometru pracujícího na principu tzv.Ramanova jevu a v neposlední řadě na zjišťování tučnosti ryby na základě manuálního měření výšky hřbetního tuku. Dále jsme se zaměřili na zjištění použitelnosti takových metod, respektive na správnost dosažených zjištění. Dalším cílem, vzhledem k inovativnosti testovaných postupů, bylo získání vstupních kalibračních dat měřením velkého počtu vzorků, což je nezbytné z hlediska budoucí interpretace dat naměřených na jednotlivých kusech ryb. (cs)
|
Title
| - Cross-country analysis of the content and quality of fat in the muscle of freshwater fish - implementation in fishing practices (en)
- Terénní analýza obsahu a kvality tuku ve svalovině sladkovodních ryb - implementace do rybářské praxe
- Terénní analýza obsahu a kvality tuku ve svalovině sladkovodních ryb - implementace do rybářské praxe (cs)
|
skos:prefLabel
| - Cross-country analysis of the content and quality of fat in the muscle of freshwater fish - implementation in fishing practices (en)
- Terénní analýza obsahu a kvality tuku ve svalovině sladkovodních ryb - implementace do rybářské praxe
- Terénní analýza obsahu a kvality tuku ve svalovině sladkovodních ryb - implementace do rybářské praxe (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12520/14:43888363!RIV15-MSM-12520___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12520/14:43888363
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - fish processing; analysis; muscle; fat quality (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...telVyzkumneZpravy
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...rzeVyzkumneZpravy
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |