Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The contamination of bulk samples of cow's raw milk by free fatty acids (FFA), psychrotrophic lipolytic bacteria (PLiBC), total count of psychrotrophic bacteria (PBC) and mesophilic bacteria (TBC) was monitored on eleven dairy farms. An increase in TBC, PBC and PLiBC and in the values of free fatty acids (FFA) was tested experimentally in three milk samples in relation to time (analyses were done in 24-hour intervals until 96 hours) and storage temperature of milk samples (4; 6.5 and 10° C). Bacterial contamination of milk was determined by culture methods in accordance with IDF standards, the values of FFA were determined by an extraction-titration method. (en)
- Byla sledována kontaminace bazénových vzorků syrového kravského mléka psychrotrofními lipolytickými bakteriemi (PLM), celkovým počtem psychrotrofních (PTM) a mezofilních (CPM) bakterií. Analyzovány byly vzájemné vztahy těchto skupin bakterií. Experimentálně byl na třech vzorcích mléka ověřen nárůst CPM, PTM, PLM a hodnot volných mastných kyselin (VMK) v závislosti na čase (analýzy prováděny ve 24 hod. intervalech do 96 hod.) a úchovné teplotě vzorků mléka (4; 6,5; 10 °C). Bakteriální kontaminace mléka byla stanovena kultivačními metodami dle norem IDF, hodnoty VMK byly stanoveny extrakčně-titrační metodou.
- Byla sledována kontaminace bazénových vzorků syrového kravského mléka psychrotrofními lipolytickými bakteriemi (PLM), celkovým počtem psychrotrofních (PTM) a mezofilních (CPM) bakterií. Analyzovány byly vzájemné vztahy těchto skupin bakterií. Experimentálně byl na třech vzorcích mléka ověřen nárůst CPM, PTM, PLM a hodnot volných mastných kyselin (VMK) v závislosti na čase (analýzy prováděny ve 24 hod. intervalech do 96 hod.) a úchovné teplotě vzorků mléka (4; 6,5; 10 °C). Bakteriální kontaminace mléka byla stanovena kultivačními metodami dle norem IDF, hodnoty VMK byly stanoveny extrakčně-titrační metodou. (cs)
|
Title
| - Obsah volných mastných kyselin - ukazatel lipolytické aktivity psychrotrofní mikroflóry v syrovém kravském mléce
- Obsah volných mastných kyselin - ukazatel lipolytické aktivity psychrotrofní mikroflóry v syrovém kravském mléce (cs)
- The content of free fatty acids - an indicator of lipolytic activity of psychrotrophic microflora in raw cow's milk (en)
|
skos:prefLabel
| - Obsah volných mastných kyselin - ukazatel lipolytické aktivity psychrotrofní mikroflóry v syrovém kravském mléce
- Obsah volných mastných kyselin - ukazatel lipolytické aktivity psychrotrofní mikroflóry v syrovém kravském mléce (cs)
- The content of free fatty acids - an indicator of lipolytic activity of psychrotrophic microflora in raw cow's milk (en)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12220/11:43882243!RIV12-MZE-12220___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12220/11:43882243
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - psychrotrophic microflora; raw cow's milk; free fatty acids (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - IX. Kábrtovy dietetické dny
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Mikulová, Magda
- Cempírková, Růžena
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |