Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Marginal low-volume cereal crops and pseudo-cereal crops Belong to the class of alternative crops with food production. These crops can contribute to improve the agrobiodiverzity on arable land and diversification of well-balanced diet products in the market. Availability of the alternative crop products may positively affect commercial and export value of the production as well as help to improve economical and ecological situation of the farming subjects. In addition to new alternative crops buckwheat and millet as the traditional %22Slavonic crops%22 are used. Both these crops can be similarly utilized though they differ from each other as far as the botanical and agronomical aspect is considered. The publication brings botanical and taxonomy characteristics of buckwheat (Fagopyrum spp.) and millet (Panicum miliaceum L.), describes their physiological specialities, environment requirements, yield formation and yield quality, usability for food or non-food purposes. Included is also the growin (en)
- Okrajové maloobjemové obilniny a pseudoobilniny patří do skupiny alternativních, potravinářsky využitelných plodin. Jejich pěstování může přispět k rozšíření agrobiodiverzity na orné půdě, ke zvýšení pestrosti sortimentu potravinářských výrobků, zvláště v oblasti racionální a zdravé výživy. Výrobky z alternativních plodin mohou zvýšit tržní a exportní hodnotu produkce. Doprovodným efektem jejich zavedení tak může být zvýšení ekonomické i ekologické stability zemědělských podniků. Vedle nových alternativních plodin se jeví zajímavými i tradiční %22plodiny Slovanů%22 pohanka a proso, které si jsou blízké svým užitím a současně značně odlišné z hlediska botanického i agrotechnického. Publikace předkládá informace o botanice i taxonomii pohanky (Fagopyrum sp.) a prosa (Panicum miliaceum L.), jejich fyziologických zvláštnostech, požadavcích na prostředí, tvorbě výnosu a kvalitě produkce i o využitelnosti pro potravinářské, resp. nepotravinářské účely. Součástí je i metodika pěstování a využití obou p
- Okrajové maloobjemové obilniny a pseudoobilniny patří do skupiny alternativních, potravinářsky využitelných plodin. Jejich pěstování může přispět k rozšíření agrobiodiverzity na orné půdě, ke zvýšení pestrosti sortimentu potravinářských výrobků, zvláště v oblasti racionální a zdravé výživy. Výrobky z alternativních plodin mohou zvýšit tržní a exportní hodnotu produkce. Doprovodným efektem jejich zavedení tak může být zvýšení ekonomické i ekologické stability zemědělských podniků. Vedle nových alternativních plodin se jeví zajímavými i tradiční %22plodiny Slovanů%22 pohanka a proso, které si jsou blízké svým užitím a současně značně odlišné z hlediska botanického i agrotechnického. Publikace předkládá informace o botanice i taxonomii pohanky (Fagopyrum sp.) a prosa (Panicum miliaceum L.), jejich fyziologických zvláštnostech, požadavcích na prostředí, tvorbě výnosu a kvalitě produkce i o využitelnosti pro potravinářské, resp. nepotravinářské účely. Součástí je i metodika pěstování a využití obou p (cs)
|
Title
| - Pohanka a proso
- Buckwheat and millet (en)
- Pohanka a proso (cs)
|
skos:prefLabel
| - Pohanka a proso
- Buckwheat and millet (en)
- Pohanka a proso (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12220/07:00008134!RIV08-MSM-12220___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(GA303/01/1380), P(GA521/05/2427), P(GA521/97/0052), S, Z(MSM 122200002), Z(MSM6007665806)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12220/07:00008134
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - low-volume cereals crops; pseudo-cereals crops; alternative crops; buckwheat; millet; alternative crops with food production; availability of the alternative crop products; botanical and taxonomy characteristic of buckwheat and millet (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Moudrý, Jan
- Petr, Jiří
- Kalinová, Jana
- Michalová, Anna
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Ústav zemědělských a potravinářských informací
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |