Description
| - Byly identifikovány izolované druhy rodu Bacillus bylo v syrovém mléce. Nejčetnější zastoupení měl B. licheniformis (68,1%) a B. cereus (21,1%), dále B. pumilus (2,9%), B. lentus (2,9%), B. subtilis (1,5%), B. weihenstephanensis (1,0%), ostatní (2,5%). Podobně v pasterovaném mléce i UHT mléku měl B. licheniformis 100%tní zastoupení, B. cereus 37,5% a B. subtilis 12,5%.
- Byly identifikovány izolované druhy rodu Bacillus bylo v syrovém mléce. Nejčetnější zastoupení měl B. licheniformis (68,1%) a B. cereus (21,1%), dále B. pumilus (2,9%), B. lentus (2,9%), B. subtilis (1,5%), B. weihenstephanensis (1,0%), ostatní (2,5%). Podobně v pasterovaném mléce i UHT mléku měl B. licheniformis 100%tní zastoupení, B. cereus 37,5% a B. subtilis 12,5%. (cs)
- There were identified the izolated species genus Bacillus in raw milk. The frequently occurrence was confirmed for B. licheniformis (68,1%) and B. cereus (21,1%), then B. pumilus (2,9%), B. lentus (2,9%), B. subtilis (1,5%), B. weihenstephanensis (1,0%),others (2,5%). The similar results were found in pasteurized and UHT milk: B. licheniformis 100%, B. cereus 37,5% and B. subtilis (12,5%). (en)
|