Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Odborná práce o koncentraci mléčného acetonu (A) a poměru T/B (nebo T/HB, tuk/hrubé bílkoviny) jako indikátorech energetického metabolismu. A je vztažen k plodnosti krav. Vzrůst A z 5 na 20 a více mg/l byl spojen s vzrůstem hodnoty inseminačního indexu z 1,49 na 1,76 (existuje zhoršení o 0,27 (P<0,05) během první třetiny laktace). Vyšší A je také vztažen se zhoršenou kysací schopnost mléka. Byl vyhodnocena pozitivní korelace (r = 0,32; P<0,01) mezi koncentrací acetonu a produkcí tuku (v kg) během prvních 100 dnů laktace v kozím mléce. Průměrné A a poměru T/HB pro krávy, kozy a ovce byly: 7,77 a 7,55 < 12,68 mg/l; 1,08 < 1,51 > 1,21. Užší vztah (r = 0,30; P>0,05) byl mezi A a poměrem T/B v syrovém mléce krav českého strakatého skotu. Podobný vztah nebyl stanoven u koz avšak byl potvrzen u ovcí.
- Odborná práce o koncentraci mléčného acetonu (A) a poměru T/B (nebo T/HB, tuk/hrubé bílkoviny) jako indikátorech energetického metabolismu. A je vztažen k plodnosti krav. Vzrůst A z 5 na 20 a více mg/l byl spojen s vzrůstem hodnoty inseminačního indexu z 1,49 na 1,76 (existuje zhoršení o 0,27 (P<0,05) během první třetiny laktace). Vyšší A je také vztažen se zhoršenou kysací schopnost mléka. Byl vyhodnocena pozitivní korelace (r = 0,32; P<0,01) mezi koncentrací acetonu a produkcí tuku (v kg) během prvních 100 dnů laktace v kozím mléce. Průměrné A a poměru T/HB pro krávy, kozy a ovce byly: 7,77 a 7,55 < 12,68 mg/l; 1,08 < 1,51 > 1,21. Užší vztah (r = 0,30; P>0,05) byl mezi A a poměrem T/B v syrovém mléce krav českého strakatého skotu. Podobný vztah nebyl stanoven u koz avšak byl potvrzen u ovcí. (cs)
- The professional work about the milk acetone concentration (A) and ratio F/CP (T/B or T/HB, fat/crude protein), which are good indicators of energy metabolism. A is related to fertility of dairy cows. The increase of milk acetone level from 5 up to 20 and more mg/l was connected with increase of insemination index value from 1.49 up to 1.76 (there is exasperation about 0.27 (P<0.05) during first third of lactation). Higher A is related with aggravated milk fermentation ability. There was positive correlation (r = 0.32; P<0.01) between A and fat production (in kg) during first 100 lactation days in goat milk. The average A and F/CP ratio for cows, goats and sheeps were: 7.77 and 7.55 < 12.68 mg/l; 1.08 < 1.51 > 1.21. Relatively close relationship (r = 0.30; P>0.05) was stated between A and F/CP ratio in raw milk in dairy cows (Bohemian Spotted cattle). Similar relationship was not found in goats, but was confirmed in sheeps. (en)
|
Title
| - Poměr tuk/bílkoviny jako ukazatel technologické způsobilosti mléka a energetického hospodaření ve vztahu ke koncentraci acetonu v mléce krav a malých přežvýkavců
- The fat/protein ratio as indicator of technological capability of milk and energy metabolism in relation to acetone concentration in cow and small ruminants milk (en)
- Poměr tuk/bílkoviny jako ukazatel technologické způsobilosti mléka a energetického hospodaření ve vztahu ke koncentraci acetonu v mléce krav a malých přežvýkavců (cs)
|
skos:prefLabel
| - Poměr tuk/bílkoviny jako ukazatel technologické způsobilosti mléka a energetického hospodaření ve vztahu ke koncentraci acetonu v mléce krav a malých přežvýkavců
- The fat/protein ratio as indicator of technological capability of milk and energy metabolism in relation to acetone concentration in cow and small ruminants milk (en)
- Poměr tuk/bílkoviny jako ukazatel technologické způsobilosti mléka a energetického hospodaření ve vztahu ke koncentraci acetonu v mléce krav a malých přežvýkavců (cs)
|
skos:notation
| - RIV/26788462:_____/06:#0000007!RIV08-MSM-26788462
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26788462:_____/06:#0000007
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - cow; goat; sheep; milk; acetone; fat; protein; correlation (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Vliv výrobních faktorů a welfare na zdraví a plodnost dojnic a kvalitu a bezpečnost mléka jako potravinové suroviny
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hanuš, Oto
- Janů, Libor
- Genčurová, Václava
- Třináctý, Jiří
- Macek, Antonín
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav pro chov skotu, s.r.o.
|
https://schema.org/isbn
| |