About: Poměr tuk/bílkoviny jako ukazatel technologické způsobilosti mléka a energetického hospodaření ve vztahu ke koncentraci acetonu v mléce krav a malých přežvýkavců     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Odborná práce o koncentraci mléčného acetonu (A) a poměru T/B (nebo T/HB, tuk/hrubé bílkoviny) jako indikátorech energetického metabolismu. A je vztažen k plodnosti krav. Vzrůst A z 5 na 20 a více mg/l byl spojen s vzrůstem hodnoty inseminačního indexu z 1,49 na 1,76 (existuje zhoršení o 0,27 (P<0,05) během první třetiny laktace). Vyšší A je také vztažen se zhoršenou kysací schopnost mléka. Byl vyhodnocena pozitivní korelace (r = 0,32; P<0,01) mezi koncentrací acetonu a produkcí tuku (v kg) během prvních 100 dnů laktace v kozím mléce. Průměrné A a poměru T/HB pro krávy, kozy a ovce byly: 7,77 a 7,55 < 12,68 mg/l; 1,08 < 1,51 > 1,21. Užší vztah (r = 0,30; P>0,05) byl mezi A a poměrem T/B v syrovém mléce krav českého strakatého skotu. Podobný vztah nebyl stanoven u koz avšak byl potvrzen u ovcí.
  • Odborná práce o koncentraci mléčného acetonu (A) a poměru T/B (nebo T/HB, tuk/hrubé bílkoviny) jako indikátorech energetického metabolismu. A je vztažen k plodnosti krav. Vzrůst A z 5 na 20 a více mg/l byl spojen s vzrůstem hodnoty inseminačního indexu z 1,49 na 1,76 (existuje zhoršení o 0,27 (P<0,05) během první třetiny laktace). Vyšší A je také vztažen se zhoršenou kysací schopnost mléka. Byl vyhodnocena pozitivní korelace (r = 0,32; P<0,01) mezi koncentrací acetonu a produkcí tuku (v kg) během prvních 100 dnů laktace v kozím mléce. Průměrné A a poměru T/HB pro krávy, kozy a ovce byly: 7,77 a 7,55 < 12,68 mg/l; 1,08 < 1,51 > 1,21. Užší vztah (r = 0,30; P>0,05) byl mezi A a poměrem T/B v syrovém mléce krav českého strakatého skotu. Podobný vztah nebyl stanoven u koz avšak byl potvrzen u ovcí. (cs)
  • The professional work about the milk acetone concentration (A) and ratio F/CP (T/B or T/HB, fat/crude protein), which are good indicators of energy metabolism. A is related to fertility of dairy cows. The increase of milk acetone level from 5 up to 20 and more mg/l was connected with increase of insemination index value from 1.49 up to 1.76 (there is exasperation about 0.27 (P<0.05) during first third of lactation). Higher A is related with aggravated milk fermentation ability. There was positive correlation (r = 0.32; P<0.01) between A and fat production (in kg) during first 100 lactation days in goat milk. The average A and F/CP ratio for cows, goats and sheeps were: 7.77 and 7.55 < 12.68 mg/l; 1.08 < 1.51 > 1.21. Relatively close relationship (r = 0.30; P>0.05) was stated between A and F/CP ratio in raw milk in dairy cows (Bohemian Spotted cattle). Similar relationship was not found in goats, but was confirmed in sheeps. (en)
Title
  • Poměr tuk/bílkoviny jako ukazatel technologické způsobilosti mléka a energetického hospodaření ve vztahu ke koncentraci acetonu v mléce krav a malých přežvýkavců
  • The fat/protein ratio as indicator of technological capability of milk and energy metabolism in relation to acetone concentration in cow and small ruminants milk (en)
  • Poměr tuk/bílkoviny jako ukazatel technologické způsobilosti mléka a energetického hospodaření ve vztahu ke koncentraci acetonu v mléce krav a malých přežvýkavců (cs)
skos:prefLabel
  • Poměr tuk/bílkoviny jako ukazatel technologické způsobilosti mléka a energetického hospodaření ve vztahu ke koncentraci acetonu v mléce krav a malých přežvýkavců
  • The fat/protein ratio as indicator of technological capability of milk and energy metabolism in relation to acetone concentration in cow and small ruminants milk (en)
  • Poměr tuk/bílkoviny jako ukazatel technologické způsobilosti mléka a energetického hospodaření ve vztahu ke koncentraci acetonu v mléce krav a malých přežvýkavců (cs)
skos:notation
  • RIV/26788462:_____/06:#0000007!RIV08-MSM-26788462
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 132-137
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM2678846201)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 492913
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26788462:_____/06:#0000007
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cow; goat; sheep; milk; acetone; fat; protein; correlation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0B1DF3DAF173]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Rapotín
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Rapotín
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Vliv výrobních faktorů a welfare na zdraví a plodnost dojnic a kvalitu a bezpečnost mléka jako potravinové suroviny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hanuš, Oto
  • Janů, Libor
  • Genčurová, Václava
  • Třináctý, Jiří
  • Macek, Antonín
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav pro chov skotu, s.r.o.
https://schema.org/isbn
  • 80-903142-6-0
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 110 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software