About: Vlivy plemen na vztahy bodu mrznutí a složek a vlastností mléka krav.     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The original work focused on milk freezing point (MFP). MFP can be influenced by the milk composition, in particular by the components, which are linked with the osmotic pressure and by the other animal physiological factors such as the nutrition and feeding and the health state as well. It is possible to indicate a pertinent foreign drinking water addition into milk during milking and milk storage according to MFP value in explicit circumstances. It is essential to have a right estimated legislative discrimination limit value of MFP. It has not been fulfilled in the CR. The paper is focused on information for the possibility how to improve mentioned estimation. The various effects such as the milk yield (DMY) of dairy cow, some milk components, the somatic cell count (log SCC), electrical conductivity (EC) and the milk fermentation ability (FAM) due to the noble dairy microbial culture (the titratable acidity were investigated because of the possible influences or relationships on the MFP. (en)
  • Původní práce zaměřená na bod mrznutí mléka (MFP). MFP je velmi významnou fyzikální vlastností mléka. MFP může být ovlivněn složením mléka, zejména složkami které jsou spojeny s osmotickým tlakem a dále ostatními živočišnými fyziologickými činiteli jako výživa a krmení a také zdravotní stav. Podle hodnoty MFP je za určitých okolností možné označit případný přídavek cizí pitné vody do mléka během dojení a uložení mléka. Je důležité disponovat správným odhadem hodnoty legislativního diskriminačního limitu MFP. To nebylo splněno v České republice. Práce je zaměřena na informaci pro možnost jak zlepšit zmíněný odhad. Četné vlivy jako mléčná užitkovost (DMY) krávy, některé složky mléka (jako je sušina tukuprostá (SNF), obsahy čistých (TP) a syrovátkových bílkovin (WP), koncentrace močoviny (U), obsah laktózy (L)), počet somatických buněk (log SCC), elektrická vodivost (EC) a kysací schopnost mléka (FAM) prostřednictvím ušlechtilých mlékařských kultur byly vyšetřeny kvůli možným vlivům nebo vztahům na MFP.
  • Původní práce zaměřená na bod mrznutí mléka (MFP). MFP je velmi významnou fyzikální vlastností mléka. MFP může být ovlivněn složením mléka, zejména složkami které jsou spojeny s osmotickým tlakem a dále ostatními živočišnými fyziologickými činiteli jako výživa a krmení a také zdravotní stav. Podle hodnoty MFP je za určitých okolností možné označit případný přídavek cizí pitné vody do mléka během dojení a uložení mléka. Je důležité disponovat správným odhadem hodnoty legislativního diskriminačního limitu MFP. To nebylo splněno v České republice. Práce je zaměřena na informaci pro možnost jak zlepšit zmíněný odhad. Četné vlivy jako mléčná užitkovost (DMY) krávy, některé složky mléka (jako je sušina tukuprostá (SNF), obsahy čistých (TP) a syrovátkových bílkovin (WP), koncentrace močoviny (U), obsah laktózy (L)), počet somatických buněk (log SCC), elektrická vodivost (EC) a kysací schopnost mléka (FAM) prostřednictvím ušlechtilých mlékařských kultur byly vyšetřeny kvůli možným vlivům nebo vztahům na MFP. (cs)
Title
  • Vlivy plemen na vztahy bodu mrznutí a složek a vlastností mléka krav.
  • The breed effects on relationships between freezing point and milk components and properties in dairy cows. (en)
  • Vlivy plemen na vztahy bodu mrznutí a složek a vlastností mléka krav. (cs)
skos:prefLabel
  • Vlivy plemen na vztahy bodu mrznutí a složek a vlastností mléka krav.
  • The breed effects on relationships between freezing point and milk components and properties in dairy cows. (en)
  • Vlivy plemen na vztahy bodu mrznutí a složek a vlastností mléka krav. (cs)
skos:notation
  • RIV/26788462:_____/06:#0000003!RIV08-MSM-26788462
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 100-104
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM2678846201)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 506957
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26788462:_____/06:#0000003
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • dairy cow; breed; raw milk; milk freezing point; lactose content; legislative discrimination limit; solids non fat; urea concentration; somatic cell count; milk fermentation ability; electrical conductivity (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3778D6D5A07E]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Den mléka 2006
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hanuš, Oto
  • Genčurová, Václava
  • Bjelka, Marek
  • Macek, Antonín
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká zemědělská společnost; Česká zemědělská univerzita v Praze. Agronomická fakulta; ISV NAKLADATELSTVÍ
https://schema.org/isbn
  • 80-213-1498-2
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 52 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software