About: Validation of result reliability of milk yield at robotic milking (AMS) in the official procedure of milk recording in the test day and for a longer time interval.     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Automatic milking system (AMS) software provides the daily milk yield (DMY) and average of the last 7 daily milk yields (AVG7) for milk recording (MR). MR uses DMY. AVG7 could be more reliable value. Origin of both records (DMY and AVG7) is from AMS flowmeter. The aim of paper was to compare the values of milk yield of cows from daily (DMY) and the extended records (AVG7) from AMS and carry out proposals for MR practice. Study (2013) with 2 AMS herds (DeLaval and Lely Astronaut): herd 1 – Holstein (H) dairy cows; herd 2 – Czech Fleckvieh (CF) dairy cows. There were following milk records: n = 521 DeLaval (H); n = 567 Lely Astronaut (CF). 78.9 (H) and 80.6% (CF) of variation in the DMY values can be explained by variations in the AVG7 values and vice versa. There were insignificant differences (P > 0.05; –0.07±3.29 kg for H and 0.28±3.3 kg for CF) between AVG7 and DMY for both robots. The AVG7 of AMS is a suitable equivalent for the DMY regarding official MR for assessment of lactations. However, it is necessary to respect the rules of ICAR. (en)
  • Automatický dojicí systém (AMS) nabízí denní mléčnou užitkovost (DMY) a průměr dojivosti posledních 7 dnů (AVG7) pro kontrolu užitkovosti (KU). KU používá DMY. AVG7 by mohl být věrohodnější hodnotou. Původ obou záznamů (DMY a AVG7) je z průtokoměru AMS. Cílem práce bylo srovnat hodnoty mléčné užitkovosti krav z denních (DMY) a prodloužených záznamů (AVG7) z AMS a provést návrhy pro praxi KU. Studie (2013) se 2 stády s AMS (DeLaval a Lely Astronaut): stádo 1 – dojnice Holštýn (H); stádo 2 – dojnice České strakaté (CF). Existovaly následující záznamy o mléce: n = 521 DeLaval (H); n = 567 Lely Astronaut (CF). 78,9 (H) a 80,6 % (CF) variability v hodnotách DMY může být vysvětleno variacemi v hodnotách AVG7 a naopak. Byly nevýznamné rozdíly (P > 0,05; –0,07±3,29 kg pro H a 0,28±3,3 kg pro CF) mezi AVG7 a DMY pro oba roboty. AVG7 z AMS je vhodným ekvivalentem k DMY s ohledem na oficiální KU pro ohodnocení laktací. Je však nutno respektovat pravidla ICAR.
  • Automatický dojicí systém (AMS) nabízí denní mléčnou užitkovost (DMY) a průměr dojivosti posledních 7 dnů (AVG7) pro kontrolu užitkovosti (KU). KU používá DMY. AVG7 by mohl být věrohodnější hodnotou. Původ obou záznamů (DMY a AVG7) je z průtokoměru AMS. Cílem práce bylo srovnat hodnoty mléčné užitkovosti krav z denních (DMY) a prodloužených záznamů (AVG7) z AMS a provést návrhy pro praxi KU. Studie (2013) se 2 stády s AMS (DeLaval a Lely Astronaut): stádo 1 – dojnice Holštýn (H); stádo 2 – dojnice České strakaté (CF). Existovaly následující záznamy o mléce: n = 521 DeLaval (H); n = 567 Lely Astronaut (CF). 78,9 (H) a 80,6 % (CF) variability v hodnotách DMY může být vysvětleno variacemi v hodnotách AVG7 a naopak. Byly nevýznamné rozdíly (P > 0,05; –0,07±3,29 kg pro H a 0,28±3,3 kg pro CF) mezi AVG7 a DMY pro oba roboty. AVG7 z AMS je vhodným ekvivalentem k DMY s ohledem na oficiální KU pro ohodnocení laktací. Je však nutno respektovat pravidla ICAR. (cs)
Title
  • Validation of result reliability of milk yield at robotic milking (AMS) in the official procedure of milk recording in the test day and for a longer time interval. (en)
  • Validace věrohodnosti výsledků mléčné užitkovosti při robotizovaném dojení (AMS) v postupu oficiální kontroly užitkovosti v kontrolní den a za delší časový interval.
  • Validace věrohodnosti výsledků mléčné užitkovosti při robotizovaném dojení (AMS) v postupu oficiální kontroly užitkovosti v kontrolní den a za delší časový interval. (cs)
skos:prefLabel
  • Validation of result reliability of milk yield at robotic milking (AMS) in the official procedure of milk recording in the test day and for a longer time interval. (en)
  • Validace věrohodnosti výsledků mléčné užitkovosti při robotizovaném dojení (AMS) v postupu oficiální kontroly užitkovosti v kontrolní den a za delší časový interval.
  • Validace věrohodnosti výsledků mléčné užitkovosti při robotizovaném dojení (AMS) v postupu oficiální kontroly užitkovosti v kontrolní den a za delší časový interval. (cs)
skos:notation
  • 10019/2014-ČPI
  • RIV/26722861:_____/14:#HA19!RIV15-MZE-26722861
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, P(QJ1210301), S
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Česká plemenářská inspekce
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Ekonomický dopad na bázi šlechtitelské práce v chovu skotu a poradenství ke kvalitě mléka může tvořit podíl do 0,1 % (s ohledem na doposud malé rozšíření AMS 3 %) z efektu ve smyslu genetického zisku další generace dojnic.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 52895
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26722861:_____/14:#HA19
http://linked.open...terniIdentifikace
  • RO1414 CM 25
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cow; raw milk; milk yield; milk composition; milk recording; automatic milking system (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4E0A65BBEB40]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • 10019/2014-ČPI Systematická podpora spolehlivosti výsledků kontroly mléčné užitkovosti při použítí dat AMS.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hanuš, Oto
  • Jedelská, Radoslava
  • Kopecký, Jaroslav
  • Roubal, Petr
  • Chládek, G.
  • Falta, D.
  • Vyletělová-Klimešová, Marcela
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software