Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Bakteriofágova kontaminace zejména v technologii výroby sýrů, ale i při výrobě fermentovaných výrobků, je závažny problém, který může způsobit, dle rozsahu napadení fágem, v lepšií případě prodloužení technologického procesu výroby, v horším případě veliké ekonomické ztraty. Vzhledem k aktuálnosti, byla této problematice věnována pozornost a v rámci řešení výzkumného záměru MSM 2672286101 byla vypracována certifikovaná metodika s cílem podat ucelené shrnutí metod zjišťování bakteriofága a upozornit na kritická místa v technologiích výroby sýrů, tvarohů i fermentovaných výrobků. V metodice jsou doporučeny kroky, které je třeba v průběhu technologie udělat tak, aby ekonomické ztráty a zdravotní riziko při průkazu bakteriofága bylo minimální.
- Bakteriofágova kontaminace zejména v technologii výroby sýrů, ale i při výrobě fermentovaných výrobků, je závažny problém, který může způsobit, dle rozsahu napadení fágem, v lepšií případě prodloužení technologického procesu výroby, v horším případě veliké ekonomické ztraty. Vzhledem k aktuálnosti, byla této problematice věnována pozornost a v rámci řešení výzkumného záměru MSM 2672286101 byla vypracována certifikovaná metodika s cílem podat ucelené shrnutí metod zjišťování bakteriofága a upozornit na kritická místa v technologiích výroby sýrů, tvarohů i fermentovaných výrobků. V metodice jsou doporučeny kroky, které je třeba v průběhu technologie udělat tak, aby ekonomické ztráty a zdravotní riziko při průkazu bakteriofága bylo minimální. (cs)
- Bacteriophage contamination could cause serious problems in fermented products processing and especially, during cheese ripening. The consequence could be prolongation of technological procedure or also economic losses depending on the extent of phage attack. This problem is a topical issue nowadays and due to this reason, problem of bacteriophage contamination was a target also in dealing with research project MSM No. 2672286101. Within above mentioned project, a certified methodology was developed. The aim of this methodology was to point out some of the most critical places in cheese, quark and fermented products processing and to give comprehensive information about the methods of phage determination. In the methodology, important steps to avoid phage contamination during processing in order to minimize economic losses are included. (en)
|
Title
| - Indikace bakteriofágů v rizikových provozech a možnosti minimalizace ztrát
- Indikace bakteriofágů v rizikových provozech a možnosti minimalizace ztrát (cs)
- Indication of bacteriophage in high-risk operations and possibilities of minimize losses (en)
|
skos:prefLabel
| - Indikace bakteriofágů v rizikových provozech a možnosti minimalizace ztrát
- Indikace bakteriofágů v rizikových provozech a možnosti minimalizace ztrát (cs)
- Indication of bacteriophage in high-risk operations and possibilities of minimize losses (en)
|
skos:notation
| - RIV/26722861:_____/12:FAGYRI12!RIV13-MSM-26722861
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26722861:_____/12:FAGYRI12
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - bacteriophage; sanitation; phage-resistant culture; rotation of cultures (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Šalaková, Alexandra
- Pechačová, Marta
- Peroutková, Jitka
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |