Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - V rámci klinické studie bylo prokázáno, že kmen EF má schopnost snižovat celkový cholesterol, zejména nežádoucí frakci LDL, a snižovat obsah beta-D-gukuronidázy. Cílem práce bylo sestavit fermentovaný mléčný výrobek s vysokým obsahem probiotického kmene EF s dobrými senzorickými vlastnostmi a subjektivního pocitu vlivu na zdraví a trávení. Výrobek s obsahem jogurtové kultury a testovaného kmene vyhověl po senzorické stránce a skupina dobrovolníků ve věku nad 65 let konstatovala pozitivní vliv na trávení, zatímco mladí dobrovolníci vliv konzumace nepociťovali.
- V rámci klinické studie bylo prokázáno, že kmen EF má schopnost snižovat celkový cholesterol, zejména nežádoucí frakci LDL, a snižovat obsah beta-D-gukuronidázy. Cílem práce bylo sestavit fermentovaný mléčný výrobek s vysokým obsahem probiotického kmene EF s dobrými senzorickými vlastnostmi a subjektivního pocitu vlivu na zdraví a trávení. Výrobek s obsahem jogurtové kultury a testovaného kmene vyhověl po senzorické stránce a skupina dobrovolníků ve věku nad 65 let konstatovala pozitivní vliv na trávení, zatímco mladí dobrovolníci vliv konzumace nepociťovali. (cs)
- The clinical study showed that the strain E.faecium has the ability to reduce total cholesterol, especially LDL fraction, and reduce levels of beta-D-gucuronidase. The aim was to prepare a fermented milk product with a high content of probiotic strain E. faecium with good sensory properties and subjective feeling of health and digestion. Product with a yogurt culture and tested strain complied in sensory site and a group of volunteers aged over 65 years found a positive effect on digestion, while the young volunteers didn´t feel the impact of consumption. (en)
|
Title
| - Fermentovaný mléčný výrobek s obsahem probiotického kmene E. Faecium
- Fermentovaný mléčný výrobek s obsahem probiotického kmene E. Faecium (cs)
- Fermented milk product with E. Faecium probiotic strain (en)
|
skos:prefLabel
| - Fermentovaný mléčný výrobek s obsahem probiotického kmene E. Faecium
- Fermentovaný mléčný výrobek s obsahem probiotického kmene E. Faecium (cs)
- Fermented milk product with E. Faecium probiotic strain (en)
|
skos:notation
| - RIV/26722861:_____/11:JFEREN11!RIV12-MSM-26722861
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26722861:_____/11:JFEREN11
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - clinical study; E.faecium; LDL cholesterol (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Drbohlav, Jan
- Nehyba, Antonín
- Šalaková, Alexandra
- Budínský, P.
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |