Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - In this work was monitored growth of some strains of lactic acid bacteria from the genus Lactobacillus. Enriched milk with an addition of bio-active substances, omeg-3 polyunsaturated fatty acids, evening primrose oil in dried form, soya milk, malt extract and wheat germs, was used as substrate for testing. After fermentation were measured bacterial density, active acidity and content of organic acids. Sensory analysis of final substrates was observed too. (en)
- V této práci byl sledován růst vybraných kmenů bakterií mléčného kvašení, konkrétně rod Lactobacillus. Jako substrát bylo použito mléko obohacené o bioaktivní látky. Testován byl přídavek omega-3-polynenasycených mastných kyselin, pupalkového oleje v sušené formě, sojového mléka, sladového výtažku a pšeničných klíčků. Po fermentaci byly substráty hodnoceny dle denzity mikroorganismů, aktivní kyselosti, obsahu organických kyselin a zároveň bylo provedeno senzorické hodnocení.
- V této práci byl sledován růst vybraných kmenů bakterií mléčného kvašení, konkrétně rod Lactobacillus. Jako substrát bylo použito mléko obohacené o bioaktivní látky. Testován byl přídavek omega-3-polynenasycených mastných kyselin, pupalkového oleje v sušené formě, sojového mléka, sladového výtažku a pšeničných klíčků. Po fermentaci byly substráty hodnoceny dle denzity mikroorganismů, aktivní kyselosti, obsahu organických kyselin a zároveň bylo provedeno senzorické hodnocení. (cs)
|
Title
| - Growth of lactic acid bacteria in milk enriched with bio-active substances (en)
- Růst bakterií mléčného kvašení v mléce fortifikovaném bioaktivními látkami
- Růst bakterií mléčného kvašení v mléce fortifikovaném bioaktivními látkami (cs)
|
skos:prefLabel
| - Growth of lactic acid bacteria in milk enriched with bio-active substances (en)
- Růst bakterií mléčného kvašení v mléce fortifikovaném bioaktivními látkami
- Růst bakterií mléčného kvašení v mléce fortifikovaném bioaktivními látkami (cs)
|
skos:notation
| - RIV/26722861:_____/11:JBIOLA11!RIV12-MSM-26722861
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26722861:_____/11:JBIOLA11
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Lactobacillus; fortification; bio-active substances (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Šalaková, Alexandra
- Pechačová, Marta
- Peroutková, Jitka
- Kejmarová, Marie
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |