Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The presentation was given on Annual conference of Commission for Food Microbiology, Czechoslovak Society for Microbiology Třešť 18.5.-20.5.2009. Proteolytic potential in milk (native proteases, proteolytic bacteria and their enzymes) can be evaluated by three different approaches – proteolytic micro-flora determination, analysis of changes in nitrogen-compounds concentration and determination of proteolytic enzymes activity. Low enzyme concentration and extensive variability of target analytes are the most compelling difficulties of the chemical methods. Thus, microbiological analysis seems to be more powerful for dairy plants laboratories. (en)
- Prezentace byla uvedena na Výroční konferenci komise potravinářské mikrobiologie Československé společnosti mikrobiologiské Třešť 18.5.-20.5.2009. Proteolytický potenciál v mléce (nativní proteasy, proteolytické bakterie a jejich enzymy) může být hodnocen třemi různými přístupy – stanovení proteolytické mikroflóry, analýza změn v koncentracích dusíkatých látek a stanovení aktivity proteolytických enzymů. Nízká koncentrace enzymů a značná variabilita cílových analytů jsou nejzávažnější problémy chemických metod. A tak se mikrobiologická analýza zdá být účinnějším nástrojem pro provozní laboratoře mlékáren.
- Prezentace byla uvedena na Výroční konferenci komise potravinářské mikrobiologie Československé společnosti mikrobiologiské Třešť 18.5.-20.5.2009. Proteolytický potenciál v mléce (nativní proteasy, proteolytické bakterie a jejich enzymy) může být hodnocen třemi různými přístupy – stanovení proteolytické mikroflóry, analýza změn v koncentracích dusíkatých látek a stanovení aktivity proteolytických enzymů. Nízká koncentrace enzymů a značná variabilita cílových analytů jsou nejzávažnější problémy chemických metod. A tak se mikrobiologická analýza zdá být účinnějším nástrojem pro provozní laboratoře mlékáren. (cs)
|
Title
| - Detekce proteolytických mikroorganismů a jejich enzymů v mléce (prezentace)
- Detekce proteolytických mikroorganismů a jejich enzymů v mléce (prezentace) (cs)
- Detection of proteolytic microorganisms and their enzymes in milk (presentation) (en)
|
skos:prefLabel
| - Detekce proteolytických mikroorganismů a jejich enzymů v mléce (prezentace)
- Detekce proteolytických mikroorganismů a jejich enzymů v mléce (prezentace) (cs)
- Detection of proteolytic microorganisms and their enzymes in milk (presentation) (en)
|
skos:notation
| - RIV/26722861:_____/09:KTREST09!RIV10-MSM-26722861
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(2B06048), Z(MSM2672286101)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26722861:_____/09:KTREST09
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - proteolysis in milk; chemical and microbiological methods (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Nehyba, Antonín
- Němečková, Irena
- Roubal, Petr
- Pechačová, Marta
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |