Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Based on research of special bioactive properties of evening primrose oil and technological process of milk or buttermilk fatness increasing, their concentration and dehydration, a technology of dairy preparative with increased content of evening primrose oil was developed, proven and established into production. The proven technology consists of parameters for production, parameters and composition of product, materials balance of processing and ideological model of production line. Technology is based on a principle of milk fatness increased by an advantage of buttermilk with a higher proportion of evening primrose oil by its concentration and spray-dehydration in order to avoid oxidation processes of evening primrose oil during the whole time of longevity of preparative and its products. (en)
- Na základě výzkumu speciálních bioaktivních vlastností pupalkového oleje a technologického procesu natučňování mléka resp. podmáslí jeho zahušťování a sušení byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie pro výrobu mléčného preparátu s vysokým obsahem pupalkového oleje. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku, materiálovou bilanci výroby a ideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na principu natučnění mléka s výhodou podmáslí vysokým obsahem pupalkového oleje jeho zahuštěním a spreyovým usušením tak, aby nedocházelo k oxidaci pupalkového oleje po celou dobu trvanlivosti preparátu a produktů z něho vyráběných.
- Na základě výzkumu speciálních bioaktivních vlastností pupalkového oleje a technologického procesu natučňování mléka resp. podmáslí jeho zahušťování a sušení byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie pro výrobu mléčného preparátu s vysokým obsahem pupalkového oleje. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku, materiálovou bilanci výroby a ideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na principu natučnění mléka s výhodou podmáslí vysokým obsahem pupalkového oleje jeho zahuštěním a spreyovým usušením tak, aby nedocházelo k oxidaci pupalkového oleje po celou dobu trvanlivosti preparátu a produktů z něho vyráběných. (cs)
|
Title
| - Technologie mikrobiologického preparátu s pupalkovým olejem
- Technology – microbiologic preparation with content of evening primrose oil (en)
- Technologie mikrobiologického preparátu s pupalkovým olejem (cs)
|
skos:prefLabel
| - Technologie mikrobiologického preparátu s pupalkovým olejem
- Technology – microbiologic preparation with content of evening primrose oil (en)
- Technologie mikrobiologického preparátu s pupalkovým olejem (cs)
|
skos:notation
| - RIV/26722861:_____/05:TBA1PS05!RIV09-MSM-26722861
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| - Od zavedení výroby se vyrábí produktu asi 5 až 6000 kg ročně, výrobek se používá jako surovina v dalších potravních doplňcích (PANGAMIN a další)
|
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26722861:_____/05:TBA1PS05
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| |
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open...vai/riv/kategorie
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - microbiological preparation; evening primrose oil; Lactobacillus and Bifidobacterium; skimmed milk powder; whey powder (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open.../licencniPoplatek
| |
http://linked.open...okalizaceVysledku
| - Ověřená technologie archivována ve VÚM s.r.o. Dílčí technologie ověřena a zavedena v OLMA a.s., závod Zábřeh na Moravě a v MILCOM a.s., Praha 6
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| - Výstupem ověřené technologie je výrobek: Obchodní název MOPU - sušený práškový materiál o sušině min. 95% na bázi odtučněného mléka, resp. s výhodou syrovátky, s výhodou podmáslí s obsahem pupalkového oleje 16%.
|
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Binder, Michael
- Drbohlav, Jan
- Roubal, Petr
- Šalaková, Alexandra
- Pechačová, Marta
|
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
| |
http://linked.open...itiJinymSubjektem
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |