About: Éra nejistoty a nástup „lovecko-hráčské“ společnosti     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Within the late modernity discourse attention has been drawn to the intensifying process of individualization. This process is being accelerated and affected by de-institutionalization and de-stratification - both processes resulting from the crisis of organised modernity. Individualization does not only mean more freedom and autonomy, it also implies more uncertainty and risk. In the liquid modernity people are facing a whole range of global uncertainty linked with crises of social forms, politics, social security, and conformity and consumer identity. All hopes and expectations towards the creating and accomplishing our life plans rest with us – individuals who are freer to take direction of their life trajectories, and at the same time, take responsibility for consequences of potential negative turbulences that could distract these trajectories from their settled direction. Being flexible is one of the most effective strategies how to tackle uncertainty in the age of liquid modernity. „Hunter-gamer“- a whole new concept of human mentality has been gaining more acceptance. (en)
  • Při zohlednění diskurzu pozdní modernity pozornost byl vypracován zintenzivňující proces individualizace. Tento proces je urychlen a ovlivněn deinstitucionalizací a destratifikací obou procesů, které vyplývají z krize organizované modernity. Individualizace neznamená jen větší volnost a samostatnost, ale také znamená větší nejistotu a riziko. V tekuté moderně, lidé se potýkají s celou řadou globální nejistoty spojené s krizí společenských forem, politiky, sociálního zabezpečení a jejich shody a spotřebitelské identity. Všechny naděje a očekávání směrem k vytvoření a naplnění našeho života zůstávají s námi - jednotlivci, kteří jsou volnější při určování směru jejich životních drah a současně přijímají odpovědnost za následky případných negativních otřesů, které by mohly vychýlit tyto trajektorie od jejich nastaveného směru. Být flexibilní je jednou z nejúčinnějších strategií, jak řešit nejistotu ve věku tekuté moderny. %22 Lovecko-hráčský %22 - zcela nový koncept lidské mentality by měl být více přijímán.
  • Při zohlednění diskurzu pozdní modernity pozornost byl vypracován zintenzivňující proces individualizace. Tento proces je urychlen a ovlivněn deinstitucionalizací a destratifikací obou procesů, které vyplývají z krize organizované modernity. Individualizace neznamená jen větší volnost a samostatnost, ale také znamená větší nejistotu a riziko. V tekuté moderně, lidé se potýkají s celou řadou globální nejistoty spojené s krizí společenských forem, politiky, sociálního zabezpečení a jejich shody a spotřebitelské identity. Všechny naděje a očekávání směrem k vytvoření a naplnění našeho života zůstávají s námi - jednotlivci, kteří jsou volnější při určování směru jejich životních drah a současně přijímají odpovědnost za následky případných negativních otřesů, které by mohly vychýlit tyto trajektorie od jejich nastaveného směru. Být flexibilní je jednou z nejúčinnějších strategií, jak řešit nejistotu ve věku tekuté moderny. %22 Lovecko-hráčský %22 - zcela nový koncept lidské mentality by měl být více přijímán. (cs)
Title
  • Éra nejistoty a nástup „lovecko-hráčské“ společnosti
  • Éra nejistoty a nástup „lovecko-hráčské“ společnosti (cs)
  • Era of uncertainty and accession into the age of %22hunter-gamer%22 society (en)
skos:prefLabel
  • Éra nejistoty a nástup „lovecko-hráčské“ společnosti
  • Éra nejistoty a nástup „lovecko-hráčské“ společnosti (cs)
  • Era of uncertainty and accession into the age of %22hunter-gamer%22 society (en)
skos:notation
  • RIV/26138077:_____/12:#0000310!RIV13-MSM-26138077
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 134650
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26138077:_____/12:#0000310
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Liquid modernity; Individualization; Uncertainty; Risks; Flexibility; Consumer (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • SK - Slovenská republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [6825401DEF57]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Communication Today
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 3
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Roubal, Ondřej
issn
  • 1338-130X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software