Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Grain of common hexaploid triticale (X Triticosecale Wittmack) is rarely used for human consumption because of its poor bread-making quality. The bread-making quality can be improved by transfer of selected segments of wheat chromosome 1D into the triticale chromosome 1R. Selected and transferred segments are correlated with good bread-making quality of wheat. The transfer of the allele Glu-D1d partly improved bread-making characteristics of triticale grain. More significant improvement was achieved by transfer of loci Glu-D1 (allele d), Glu-D3 and Gli-D1. (en)
- Zrno běžného hexaploidního tritikale (X Triticosecale Wittmack) se téměř nevyužívá na potravinářské zpracování z důvodu jeho nízké pekárenské kvality. Pekárenskou kvalitu je možné zlepšit vnesením vybraných segmentů pšeničného chromosomu 1D do tritikalového chromosomu 1R. K přenášení se vybírají segmenty, které u pšenice korelují s velmi dobrou pekárenskou kvalitou zrna. Vnesení alely Glu-D1d částečně zlepšuje pekárenské vlastnosti tritikalového zrna. Významnějšího zlepšení je dosaženo, pokud jsou vneseny lokusy Glu-D1 (allele d), Glu-D3 and Gli-D1.
- Zrno běžného hexaploidního tritikale (X Triticosecale Wittmack) se téměř nevyužívá na potravinářské zpracování z důvodu jeho nízké pekárenské kvality. Pekárenskou kvalitu je možné zlepšit vnesením vybraných segmentů pšeničného chromosomu 1D do tritikalového chromosomu 1R. K přenášení se vybírají segmenty, které u pšenice korelují s velmi dobrou pekárenskou kvalitou zrna. Vnesení alely Glu-D1d částečně zlepšuje pekárenské vlastnosti tritikalového zrna. Významnějšího zlepšení je dosaženo, pokud jsou vneseny lokusy Glu-D1 (allele d), Glu-D3 and Gli-D1. (cs)
|
Title
| - Možnosti ovlivnění jakosti rostlinných produktů (6). Obilniny (6.1). Žito a tritikale (6.1.2)
- Možnosti ovlivnění jakosti rostlinných produktů (6). Obilniny (6.1). Žito a tritikale (6.1.2) (cs)
- Possibilities of affecting the quality of plant products (6). Cereals (6.1). Rye and triticale (6.1.2) (en)
|
skos:prefLabel
| - Možnosti ovlivnění jakosti rostlinných produktů (6). Obilniny (6.1). Žito a tritikale (6.1.2)
- Možnosti ovlivnění jakosti rostlinných produktů (6). Obilniny (6.1). Žito a tritikale (6.1.2) (cs)
- Possibilities of affecting the quality of plant products (6). Cereals (6.1). Rye and triticale (6.1.2) (en)
|
skos:notation
| - RIV/25328859:_____/08:#0000407!RIV09-GA0-25328859
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/25328859:_____/08:#0000407
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - affecting the quality; plant products; cereals; rye; triticale (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Kvalita rostlinných produktů na prahu 3. tisíciletí
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Burešová, Iva
- Kučerová, Jindřiška
- Petr, Jiří
- Pelikán, Miloš
|
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
|
https://schema.org/isbn
| |