Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Samples for instrument control used for monitoring microbial parameters in raw milk are conserved at -40 °C. Densityof microorganisms decreases at this very low temperature and count of microorganisms are below of detection limit using classic plate method. However, microorganisms are detectable by instrumental methods based on the principle fluoro-opto-electronic measuring and count of stained nucleic acids in viable and dead cells. We focused on selection of suitable microbial strain and also on selection of suitable cryoprotective medium for samples in order to avoid different results using classic and instrumental method. (en)
- Vzorky pro kontrolu přístrojů, kterými jsou sledovány mikrobiologické parametry v syrovém mléce, jsou skladovány při teplotě -40 °C. Při takové teplotě dochází k poklesu mikroorganismů, které jsou pak pod mezí detekce při stanovení klasickou plotnovou metodou, ale detekovatelné instrumentálními metodami, které jsou založeny na principu měření fluoro-opto-elektronického počítání obarvených nukleových kyselin v buňkách živých i odumřelých. Práce byla jednak zaměřena na výběr vhodného kmene a zároveň na výběr vhodného kryoprotekčního média pro vzorky sloužící na kontrolu přístrojů, aby bylo zamezeno získání rozdílných výsledků při použití klasických a instrumentálních metod.
- Vzorky pro kontrolu přístrojů, kterými jsou sledovány mikrobiologické parametry v syrovém mléce, jsou skladovány při teplotě -40 °C. Při takové teplotě dochází k poklesu mikroorganismů, které jsou pak pod mezí detekce při stanovení klasickou plotnovou metodou, ale detekovatelné instrumentálními metodami, které jsou založeny na principu měření fluoro-opto-elektronického počítání obarvených nukleových kyselin v buňkách živých i odumřelých. Práce byla jednak zaměřena na výběr vhodného kmene a zároveň na výběr vhodného kryoprotekčního média pro vzorky sloužící na kontrolu přístrojů, aby bylo zamezeno získání rozdílných výsledků při použití klasických a instrumentálních metod. (cs)
|
Title
| - Výběr vhodné matrice vzorku pro stanovení mikrobiologických parametrů instrumentálními metodami
- Výběr vhodné matrice vzorku pro stanovení mikrobiologických parametrů instrumentálními metodami (cs)
- Selection of suitable sample matrix for determination of microbial parameters using instrumental methods (en)
|
skos:prefLabel
| - Výběr vhodné matrice vzorku pro stanovení mikrobiologických parametrů instrumentálními metodami
- Výběr vhodné matrice vzorku pro stanovení mikrobiologických parametrů instrumentálními metodami (cs)
- Selection of suitable sample matrix for determination of microbial parameters using instrumental methods (en)
|
skos:notation
| - RIV/16193296:_____/10:MJINST10!RIV12-MSM-16193296
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/16193296:_____/10:MJINST10
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - microbial parameters in raw milk; instrumental methods (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Roubal, Petr
- Elich, Ondřej
- Pechačová, Marta
- Peroutková, Jitka
|
issn
| |
number of pages
| |