Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Non-dairy spreads from vegetable raw material based mainly on millet, buckwheat, amaranth, oat and chickpea were developed. Other components of the spreads are root vegetable, sunflower seeds, seeweed, dietary fibre, tofu, vegetable oil. The spreads are suitable especially for patients suffering from milk protein allergy, lactose intolerance and celiac disease. The spread are rich in soluble and insoluble dietary fibre. Nutritional and sensory evaluation was carried out at all spreads. The spread were also well evaluated by public at Gastronomic fair held at Karlštejn castle in April 2008. The developed spread may enrich the assortment of foods suitable for patients suffering from milk proteins allergy. (en)
- Byly připravovány nemléčné pomazánky z rostlinných surovin, jejichž základem jsou jáhly, pohanka, amarant, oves a cizrna. Dalšími složkami je kořenová zelenina, slunečnicová semena, mořské řasy, vláknina, tofu, rostlinné oleje. Pomazánky jsou vhodné pro osoby trpící alergií na mléčnou bílkovinu a nesnášenlivostí laktózy. Mohou je konzumovat i pacienti s celiakií. Pomazánky a jsou bohaté na vlákninu rozpustnou i nerozpustnou. U všech pomazánek bylo provedeno nutriční a senzorické hodnocení. Pomazánky byly kladně hodnoceny širokou veřejností na ochutnávce na Gastronomické jarmarku, pořádaném na Karlštejně 26.4. 2008. Pomazánky mohou výrazně obohatit sortiment potravin vhodných především pro pacienty s alergií na mléčnou bílkovinu a s intolerancí na laktózu.
- Byly připravovány nemléčné pomazánky z rostlinných surovin, jejichž základem jsou jáhly, pohanka, amarant, oves a cizrna. Dalšími složkami je kořenová zelenina, slunečnicová semena, mořské řasy, vláknina, tofu, rostlinné oleje. Pomazánky jsou vhodné pro osoby trpící alergií na mléčnou bílkovinu a nesnášenlivostí laktózy. Mohou je konzumovat i pacienti s celiakií. Pomazánky a jsou bohaté na vlákninu rozpustnou i nerozpustnou. U všech pomazánek bylo provedeno nutriční a senzorické hodnocení. Pomazánky byly kladně hodnoceny širokou veřejností na ochutnávce na Gastronomické jarmarku, pořádaném na Karlštejně 26.4. 2008. Pomazánky mohou výrazně obohatit sortiment potravin vhodných především pro pacienty s alergií na mléčnou bílkovinu a s intolerancí na laktózu. (cs)
|
Title
| - Využití rostlinných materiálů jako alternativy mléka
- Využití rostlinných materiálů jako alternativy mléka (cs)
- Utilization of vegetable raw material as an alternative of cow milk (en)
|
skos:prefLabel
| - Využití rostlinných materiálů jako alternativy mléka
- Využití rostlinných materiálů jako alternativy mléka (cs)
- Utilization of vegetable raw material as an alternative of cow milk (en)
|
skos:notation
| - RIV/16193296:_____/09:JMALTE09!RIV11-MSM-16193296
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/16193296:_____/09:JMALTE09
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - vegetable raw material; non-dairy spread; milk proteins allergy (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Němečková, Irena
- Roubal, Petr
- Gabrovská, D.
- Ouhrabková, J.
- Paulíčková, I.
- Pechačová, Marta
- Rysová, J.
|
issn
| |
number of pages
| |