Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Mezi českými odrůdami chmele existují v dynamice procesů stárnutí zančné rozdíly. Nejstabilnější je odrůda Premiant, nejrychleji stárne odrůda Agnus. V práci jsou uvedeny časové závislosti úbytku alfa kyslein na době skladování a teplotě. Dále jsou diskutovány změny v obsahu a složení chmelových silic. Pivovarské testy ve čtvrtprovozním měřítku ukázaly, že i starší chmele lze pivovarsky využít za vymezených technologických opatření.
- Mezi českými odrůdami chmele existují v dynamice procesů stárnutí zančné rozdíly. Nejstabilnější je odrůda Premiant, nejrychleji stárne odrůda Agnus. V práci jsou uvedeny časové závislosti úbytku alfa kyslein na době skladování a teplotě. Dále jsou diskutovány změny v obsahu a složení chmelových silic. Pivovarské testy ve čtvrtprovozním měřítku ukázaly, že i starší chmele lze pivovarsky využít za vymezených technologických opatření. (cs)
- Significant differences among Czech hop varieties exist in the dynamics of ageing process under the same storage conditions. Premiant variety is the most stable, Agnus is the most susceptible. In the paper time relationships between alpha acid content decline and storage time and temperature are shown. Changes in the content and composition of hop oils are discused as well. Brewing trials in pilot scale showed, that older hops is possible to use in brewing process under specified technology measurements. (en)
|
Title
| - Quality and economic aspects of ageing of Czech hop varieties (en)
- Kvalitativní a ekonomické aspekty stárnutí českých odrůd chmele
- Kvalitativní a ekonomické aspekty stárnutí českých odrůd chmele (cs)
|
skos:prefLabel
| - Quality and economic aspects of ageing of Czech hop varieties (en)
- Kvalitativní a ekonomické aspekty stárnutí českých odrůd chmele
- Kvalitativní a ekonomické aspekty stárnutí českých odrůd chmele (cs)
|
skos:notation
| - RIV/14864347:_____/03:8P004908!RIV08-MZE-14864347
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/14864347:_____/03:8P004908
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - hops; hop ageing; alpha acids; hop oils; wort boiling (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Krofta, Karel
- Nesvadba, Vladimír
- Urban, J.
- Tichá, J.
- Čepička, J.
|
issn
| |
number of pages
| |