Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Článek seznamuje s návrhem nového obsahu tematického celku Lipidy ve vztahu k chemii potravin, výživě a onemocněním spojeným s výživou. Téma je chápáno jako průřezové, integrované do kurikula předmětu chemie na gymnáziu. Upozorňuje na pojmy, které by neměly ve výuce chybět s ohledem na praktické využití získaných znalostí žákem v běžném životě. Návrh vychází z poznatků získaných z rozsáhlých autorských analýz středoškolských učebnic chemie a biologie, požadavků moderní společnosti a doporučení uznávaných dietologů a lékařů. Navržený obsah je podkladem pro připravované interaktivní výukové materiály určené učitelům a žákům středních škol.
- Článek seznamuje s návrhem nového obsahu tematického celku Lipidy ve vztahu k chemii potravin, výživě a onemocněním spojeným s výživou. Téma je chápáno jako průřezové, integrované do kurikula předmětu chemie na gymnáziu. Upozorňuje na pojmy, které by neměly ve výuce chybět s ohledem na praktické využití získaných znalostí žákem v běžném životě. Návrh vychází z poznatků získaných z rozsáhlých autorských analýz středoškolských učebnic chemie a biologie, požadavků moderní společnosti a doporučení uznávaných dietologů a lékařů. Navržený obsah je podkladem pro připravované interaktivní výukové materiály určené učitelům a žákům středních škol. (cs)
- The article describes the proposal of a new content of a topic Lipids in relation to food chemistry, nutrition and diet-related disease. The topic is seen as a cross-cutting, integrated into the curriculum of the subject of chemistry at the secondary school. Attention is drawn to the concepts that should not be missed in teaching with regard to the practical application of acquired knowledge of students in everyday life. The proposal is based on the knowledge gained from analyzes of secondary school textbooks of chemistry and biology, the requirements of modern society and recommendations recognized by dieticians and doctors. Proposed content is the basis for the upcoming interactive learning materials for teachers and students of secondary schools. (en)
|
Title
| - Téma Lipidy ve výuce na gymnáziích ve vztahu k chemii potravin a výživě
- Téma Lipidy ve výuce na gymnáziích ve vztahu k chemii potravin a výživě (cs)
- Topic Lipids in Teaching at Seconadary Schools in Relation to Food Chemistry and Nutrition (en)
|
skos:prefLabel
| - Téma Lipidy ve výuce na gymnáziích ve vztahu k chemii potravin a výživě
- Téma Lipidy ve výuce na gymnáziích ve vztahu k chemii potravin a výživě (cs)
- Topic Lipids in Teaching at Seconadary Schools in Relation to Food Chemistry and Nutrition (en)
|
skos:notation
| - RIV/00216208:11310/14:10292814!RIV15-MSM-11310___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00216208:11310/14:10292814
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - WHO; RVP; analysis of textbooks; nutrition and disease; Topic Lipids in Teaching (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Výzkum, teorie a praxe v didaktice chemie / Přírodovědné a technologické vzdělávání pro XXI. století
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Klímová, Helena
- Třeštíková, Tereza
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Gaudeamus při Univerzitě Hradec Králové
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |