Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Food chemistry and nutrition is nowadays very current and debated topic, therefore has become a subject of interest arising dissertation.This article analyzes high school chemistry textbooks, evaluates the representation issue Food chemistry and nutrition. As a metodology is used frequency conceptual analisis. Results showed that the greatest attention in textbooks focus on basic components of food, less focus on food processing and catering. Very little is discussed in textbooks disease problems associated with nutrition and prevention. (en)
- Chemie potravin a výživa je v současné době velmi aktuální a diskutované téma, proto se stalo předmětem zájmu vznikající disertační práce. Tento článek analyzuje středoškolské učebnice chemie a hodnotí jak je v nich zastoupená problematika chemie potravin a výživy. Jako metoda je použitá frekvenční pojmová analýza. Výsledky ukázaly, že největší pozornost je v učebnicích věnována základním složkám potravy, méně je zastoupená oblast zpracování potravy a stravování. Velmi málo je v učebnicích diskutovaná problematika onemocnění spojených s výživou a jejich prevence.
- Chemie potravin a výživa je v současné době velmi aktuální a diskutované téma, proto se stalo předmětem zájmu vznikající disertační práce. Tento článek analyzuje středoškolské učebnice chemie a hodnotí jak je v nich zastoupená problematika chemie potravin a výživy. Jako metoda je použitá frekvenční pojmová analýza. Výsledky ukázaly, že největší pozornost je v učebnicích věnována základním složkám potravy, méně je zastoupená oblast zpracování potravy a stravování. Velmi málo je v učebnicích diskutovaná problematika onemocnění spojených s výživou a jejich prevence. (cs)
|
Title
| - Food chemistry and nutrition in chemistry textbooks for secondary schools (en)
- Chemie potravin a výživa ve středoškolských učebnicích chemie
- Chemie potravin a výživa ve středoškolských učebnicích chemie (cs)
|
skos:prefLabel
| - Food chemistry and nutrition in chemistry textbooks for secondary schools (en)
- Chemie potravin a výživa ve středoškolských učebnicích chemie
- Chemie potravin a výživa ve středoškolských učebnicích chemie (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00216208:11310/13:10196612!RIV14-MSM-11310___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00216208:11310/13:10196612
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - chemistry textbooks for secondary schools; food chemistry; conceptual analysis (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| - Banská Bystrice, Slovensko
|
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Súčasnosť a perspektívy didaktiky chémie III.
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Klímová, Helena
- Třeštíková, Tereza
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Fakullta prírodných vied, Univerzita Mateja Bela banská Bystrica
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |