About: Epidemiologická typizace izolátů Staphylococcus epidermidis     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Between 2006 and 2007, we analysed 122 products (6 types of milk products) from a dairy plant for the occurrence of Staphylococcus epidermidis. A total of 47 isolates of S. epidermidis were isolated from 26 samples covering all the product types. In three isolates we detected the ica-operon, encoding for biofilm production. By pulsed-field gel electrophoresis (PFGE), we obtained a total of 16 different PFGE types. Based on the software analysis (Gel Compare) the isolates were classified into four groups (A, B, C, D) with PFGE-types designated as A1-A3, B1-B6, C1-C5 and D1-D2. Subgroup C with five PFGE types and 29 isolates was most frequent. The most often was group C. Sixteen isolates from this group which were of PFGE-type C2 and were found in all product types except for butter (pasteurized, UHT and dried milk, milk fats, fermented milk products). (en)
  • V letech 2006-2007 jsme analyzovali 122 mléčných výrobků (6 typů výrobků) z jedné mlékárny na výskyt Staphylococcus epidermidis. Celkem bylo získáno 47 izolátů S. epidermidis z 26 vzorků, což zahrnovalo všechny typy výrobků. U 3 izolátů byla detekována genetická podmíněnost tvorby biofilmu (přítomnost genů ica operonu). Za použití restrikční endonukleázy SmaI a pulzní gelové elektroforézy byla studována epidemiologická příbuznost izolátů S. epidermidis. Získáno bylo 16 různých pulzotypů, u kterých byla pomocí programu Gel Compare vypočtena procentuální shoda (dendogram). Izoláty byly zařazeny do čtyř skupin (klastry A, B, C, D) s pulzotypy označenými A1-A3, B1-B6, C1-C5, D1-D2. Nejčetněji se vyskytoval klastr C (29 izolátů), z nichž izoláty pulzotypu C2 (16 izolátů) pocházely ze všech typů výrobků kromě másla (čerstvé mléko, sušené mléko, UHT mléko, směsný tuk a zakysané mléčné výrobky).
  • V letech 2006-2007 jsme analyzovali 122 mléčných výrobků (6 typů výrobků) z jedné mlékárny na výskyt Staphylococcus epidermidis. Celkem bylo získáno 47 izolátů S. epidermidis z 26 vzorků, což zahrnovalo všechny typy výrobků. U 3 izolátů byla detekována genetická podmíněnost tvorby biofilmu (přítomnost genů ica operonu). Za použití restrikční endonukleázy SmaI a pulzní gelové elektroforézy byla studována epidemiologická příbuznost izolátů S. epidermidis. Získáno bylo 16 různých pulzotypů, u kterých byla pomocí programu Gel Compare vypočtena procentuální shoda (dendogram). Izoláty byly zařazeny do čtyř skupin (klastry A, B, C, D) s pulzotypy označenými A1-A3, B1-B6, C1-C5, D1-D2. Nejčetněji se vyskytoval klastr C (29 izolátů), z nichž izoláty pulzotypu C2 (16 izolátů) pocházely ze všech typů výrobků kromě másla (čerstvé mléko, sušené mléko, UHT mléko, směsný tuk a zakysané mléčné výrobky). (cs)
Title
  • Epidemiologická typizace izolátů Staphylococcus epidermidis
  • Epidemiological typing of Staphylococcus epidermidis (en)
  • Epidemiologická typizace izolátů Staphylococcus epidermidis (cs)
skos:prefLabel
  • Epidemiologická typizace izolátů Staphylococcus epidermidis
  • Epidemiological typing of Staphylococcus epidermidis (en)
  • Epidemiologická typizace izolátů Staphylococcus epidermidis (cs)
skos:notation
  • RIV/00027162:_____/08:#0000410!RIV09-MZE-00027162
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1B53018), Z(MZE0002716201)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 366373
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027162:_____/08:#0000410
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Staphylococcus epidermidis; milk; epidemiology (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4BC7C3FFCD0E]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Třešť
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mikrobiologie potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Babák, Vladimír
  • Hradecká, Helena
  • Holasová, Martina
  • Schlegelová, Jarmila
  • Bardoň, J.
  • Pospíšilová, M.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Československá společnost mikrobiologická
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7080-704-0
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software