Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Tlumení salmonel v chovech prasat je zdravotně-hygienický a ekonomický problém, jehož význam se zvýšil v souvislosti s uplatňováním nových legislativních předpisů Evropské komise o zoonózách. Zavedení programu je ukazatelem zajištění kvality a bezpečnosti potravin v jednotlivých členských zemích, která je předmětem obchodování s živočišnými produkty. Program, jehož cílem je snižování výskytu salmonel v chovech prasat a zamezení kontaminace vepřového masa vyžaduje především vysokou úroveň zoohygieny na farmách. Vyžaduje preventivní uplatňování technologických a hygienických opatření k omezení vstupu a šíření salmonel v chovech a monitorování nákazové situace laboratorním vyšetřením vzorků.
- Tlumení salmonel v chovech prasat je zdravotně-hygienický a ekonomický problém, jehož význam se zvýšil v souvislosti s uplatňováním nových legislativních předpisů Evropské komise o zoonózách. Zavedení programu je ukazatelem zajištění kvality a bezpečnosti potravin v jednotlivých členských zemích, která je předmětem obchodování s živočišnými produkty. Program, jehož cílem je snižování výskytu salmonel v chovech prasat a zamezení kontaminace vepřového masa vyžaduje především vysokou úroveň zoohygieny na farmách. Vyžaduje preventivní uplatňování technologických a hygienických opatření k omezení vstupu a šíření salmonel v chovech a monitorování nákazové situace laboratorním vyšetřením vzorků. (cs)
- Salmonella control in swine herds is a health - hygienic and also economic problem the importance of which increased in connection with new legislative regulations on zoonoses adopted by the European Commission. Implementation of the control programme is an indicator of ensured quality and safety of food products in individual member countries. The control programme, whose objective is decreasing of Salmonella occurrence in swine herds and prevention of pork contamination, requires predominantly improvement of animal hygiene on farms. It means implementation of technological and hygienic measures to prevent Salmonella incidence and spreading on farms, and monitoring the epidemiological situation by means of laboratory examinations of specimens. (en)
|
Title
| - Prevence a tlumení salmonel v chovech prasat
- Prevention and control of Salmonelae in swine herds (en)
- Prevence a tlumení salmonel v chovech prasat (cs)
|
skos:prefLabel
| - Prevence a tlumení salmonel v chovech prasat
- Prevention and control of Salmonelae in swine herds (en)
- Prevence a tlumení salmonel v chovech prasat (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00027162:_____/06:#0000131!RIV07-MZE-00027162
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(OC NA.001), Z(MZE0002716201)
|
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027162:_____/06:#0000131
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - swine herds, Salmonella control programme, food safety, risk of pork contamination, improvement of animal hygiene, Salmonella surveillance (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |