Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Fenotypovou metodou a genotypovou metodou PCR na základě průkazu markeru pro tvorbu biofilmu, ica operonu, byla tato schopnost prokázána u šesti izolátů ze 151 Staphylococcus epidermidis izolovaných ze vzorků syrového mléka a masa a potravin vyrobených z nich (1999 vzorků). Fenotypově byly pozitivní tři další izoláty. Důvod odlišnosti však nebyl v této studii prokázán. Z výsledků je zřejmé, že zejména mléčné potraviny byly kontaminovány kmeny S. epidermidis (čtyři biofilm-pozitivní izoláty), které byly virulentnější než ostatní izoláty téhož druhu, protože měly schopnost tvořit biofilm. Přestože se jednalo o malé počty, znamenalo to, že během výrobního procesu nedošlo k eliminaci mikroorganismu, i když v prostředí výrobního závodu existovaly dobré hygienicko-technologické podmínky.
- Fenotypovou metodou a genotypovou metodou PCR na základě průkazu markeru pro tvorbu biofilmu, ica operonu, byla tato schopnost prokázána u šesti izolátů ze 151 Staphylococcus epidermidis izolovaných ze vzorků syrového mléka a masa a potravin vyrobených z nich (1999 vzorků). Fenotypově byly pozitivní tři další izoláty. Důvod odlišnosti však nebyl v této studii prokázán. Z výsledků je zřejmé, že zejména mléčné potraviny byly kontaminovány kmeny S. epidermidis (čtyři biofilm-pozitivní izoláty), které byly virulentnější než ostatní izoláty téhož druhu, protože měly schopnost tvořit biofilm. Přestože se jednalo o malé počty, znamenalo to, že během výrobního procesu nedošlo k eliminaci mikroorganismu, i když v prostředí výrobního závodu existovaly dobré hygienicko-technologické podmínky. (en)
- Fenotypovou metodou a genotypovou metodou PCR na základě průkazu markeru pro tvorbu biofilmu, ica operonu, byla tato schopnost prokázána u šesti izolátů ze 151 Staphylococcus epidermidis izolovaných ze vzorků syrového mléka a masa a potravin vyrobených z nich (1999 vzorků). Fenotypově byly pozitivní tři další izoláty. Důvod odlišnosti však nebyl v této studii prokázán. Z výsledků je zřejmé, že zejména mléčné potraviny byly kontaminovány kmeny S. epidermidis (čtyři biofilm-pozitivní izoláty), které byly virulentnější než ostatní izoláty téhož druhu, protože měly schopnost tvořit biofilm. Přestože se jednalo o malé počty, znamenalo to, že během výrobního procesu nedošlo k eliminaci mikroorganismu, i když v prostředí výrobního závodu existovaly dobré hygienicko-technologické podmínky. (cs)
|
Title
| - Biofilmy: nová rizika mikrobiální kontaminace potravin
- Biofilms: new risks of microbial contamination of foodstuffs (en)
- Biofilmy: nová rizika mikrobiální kontaminace potravin (cs)
|
skos:prefLabel
| - Biofilmy: nová rizika mikrobiální kontaminace potravin
- Biofilms: new risks of microbial contamination of foodstuffs (en)
- Biofilmy: nová rizika mikrobiální kontaminace potravin (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00027162:_____/06:#0000100!RIV07-MZE-00027162
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(QF4048), Z(MZE0002716201)
|
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027162:_____/06:#0000100
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - biofilms, food contact surfaces, ica gene, virulence (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |