Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem práce bylo ověřit možnost náhrady živočišné bílkoviny v dietě prasat lupinou, var. Sonet nebo amarantem ve formě zrna nebo sušené nadzemní biomasy s použitím stejné krmné směsi po celé období výkrmu a vliv na růstové schopnosti a zdraví. Dále byl posouzen vliv na konverzi krmiva a vybrané jatečné ukazatele, kvalitu masa a senzorické vlastnosti. Nebyly zjištěny průkazné rozdíly mezi kontrolními a pokusními zvířaty v jatečné hodnotě, kvalitě masa a senzorických vlastnostech. Pozitivně byl hodnocen vliv lupiny na křehkost a chuť masa.
- Cílem práce bylo ověřit možnost náhrady živočišné bílkoviny v dietě prasat lupinou, var. Sonet nebo amarantem ve formě zrna nebo sušené nadzemní biomasy s použitím stejné krmné směsi po celé období výkrmu a vliv na růstové schopnosti a zdraví. Dále byl posouzen vliv na konverzi krmiva a vybrané jatečné ukazatele, kvalitu masa a senzorické vlastnosti. Nebyly zjištěny průkazné rozdíly mezi kontrolními a pokusními zvířaty v jatečné hodnotě, kvalitě masa a senzorických vlastnostech. Pozitivně byl hodnocen vliv lupiny na křehkost a chuť masa. (cs)
- The purpose of the present study was to ascertain whether it is possible to substitute animal protein in a pig diet with lupin of variant Sonet or amaranth grain or dried surface biomass of amaranth when one type feed ration is used during the entire period of fattening, and its impact on the sensory quality characteristics of pork. No effect of the sex was found. According to sensory evaluation, amaranth and lupin seeds has not negative effect on colour, texture juiceness, odour or taste of pork. (en)
|
Title
| - Senzorická analýza vepřového masa prasat krmených různým přídavkem amarantu a lupiny
- Senzorická analýza vepřového masa prasat krmených různým přídavkem amarantu a lupiny (cs)
- Sensory evaluation of the pork from pigs fed with various amaranth and lupine addition (en)
|
skos:prefLabel
| - Senzorická analýza vepřového masa prasat krmených různým přídavkem amarantu a lupiny
- Senzorická analýza vepřového masa prasat krmených různým přídavkem amarantu a lupiny (cs)
- Sensory evaluation of the pork from pigs fed with various amaranth and lupine addition (en)
|
skos:notation
| - RIV/00027162:_____/06:#0000043!RIV07-MZE-00027162
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - Z(MSM 432100001), Z(MZE0002716201)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027162:_____/06:#0000043
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - sensory properties, lupin seeds, amaranth, pork (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - XXXVI. Lenfeldovy a Höklovy dny
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
|
https://schema.org/isbn
| |