Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Experiment was focused on fermentation of sterile one-species vegetable juices by natural population of microorganisms. These populations of microorganisms had the origin in fermentation mixed vegetable juices and they were tested for content potentially probiotic microorganisms. Requirements of the selection potentially probiotic microorganisms was chosen on the basis of conditions of the intestinal surroundings host i.e. resistance to bile acids, to acidic pH, to low pH shock and to anaerobic conditions. Results of this experiment indicate natural presence of microorganisms with probiotic properties in the nature. (en)
- Práce byla zaměřena na fermentaci sterilních jednodruhových zeleninových šťáv přirozenou mikrobiální populací pocházející z fermentovaných směsných zeleninových šťáv. Přirozená mikrobiální populace byla testována na přítomnost potenciálně probiotických mikroorganismů. Podmínky pro selekci potenciálně probiotických mikroorganismů byly zvoleny dle intestinálního prostředí hostitele, tj. rezistence k žlučovým kyselinám, ke kyselému pH a nízkému pH šoku, k anaerobnímu prostředí. Výsledky ukazují, že mikroorganismy s probiotickými vlastnostmi se vyskytují v přírodě přirozeně.
- Práce byla zaměřena na fermentaci sterilních jednodruhových zeleninových šťáv přirozenou mikrobiální populací pocházející z fermentovaných směsných zeleninových šťáv. Přirozená mikrobiální populace byla testována na přítomnost potenciálně probiotických mikroorganismů. Podmínky pro selekci potenciálně probiotických mikroorganismů byly zvoleny dle intestinálního prostředí hostitele, tj. rezistence k žlučovým kyselinám, ke kyselému pH a nízkému pH šoku, k anaerobnímu prostředí. Výsledky ukazují, že mikroorganismy s probiotickými vlastnostmi se vyskytují v přírodě přirozeně. (cs)
|
Title
| - Chosen types of fermentation vegetables juices as the source of potentially probiotic microorganisms (en)
- Vybrané druhy fermentovaných zeleninových šťáv jako zdroj potenciálně probiotických mikroorganismů.
- Vybrané druhy fermentovaných zeleninových šťáv jako zdroj potenciálně probiotických mikroorganismů. (cs)
|
skos:prefLabel
| - Chosen types of fermentation vegetables juices as the source of potentially probiotic microorganisms (en)
- Vybrané druhy fermentovaných zeleninových šťáv jako zdroj potenciálně probiotických mikroorganismů.
- Vybrané druhy fermentovaných zeleninových šťáv jako zdroj potenciálně probiotických mikroorganismů. (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00027022:_____/11:00000254!RIV12-MZE-00027022
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027022:_____/11:00000254
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - fermentation; fermented mixed vegetable juices; probiotic microorganisms (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Gabrovská, Dana
- Eichlerová, Eva
- Erban, Vladimír
- Kovářová, Veronika
|
issn
| |
number of pages
| |