About: Vliv způsobu dojení a přípravy mléčné žlázy na mikrobiologické a chemické parametry dojných ovcí     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Na třech farmách byla sledována v průběhu laktace variabilita mikrobiologických a chemických parametrů ovčího mléka. Byly hodnoceny vzorky individuální a bazénové. Z mikrobiologických ukazatelů byly sledovány celkové počty mikroorganismů (CPM), koliformní bakterie (CB), Escherichia coli (E.coli), kvasinky a plísně. Byla sledována úroveň kvality ustájení (spady) a hygiena vemene před dojením (stěry z povrchu struků). Z chemických parametrů byly hodnoceny celkový obsah tuku, bílkovin, kaseinu, laktózy a tukuprosté sušiny na přístroji MilcoScan FT2.
  • Na třech farmách byla sledována v průběhu laktace variabilita mikrobiologických a chemických parametrů ovčího mléka. Byly hodnoceny vzorky individuální a bazénové. Z mikrobiologických ukazatelů byly sledovány celkové počty mikroorganismů (CPM), koliformní bakterie (CB), Escherichia coli (E.coli), kvasinky a plísně. Byla sledována úroveň kvality ustájení (spady) a hygiena vemene před dojením (stěry z povrchu struků). Z chemických parametrů byly hodnoceny celkový obsah tuku, bílkovin, kaseinu, laktózy a tukuprosté sušiny na přístroji MilcoScan FT2. (cs)
  • The variability of microbiological and chemical parameters of sheep milk during lactation was monitored on 3 farms. Individual samples as well as tank ones were evaluated. Total bacterial count (TBC), coliform bacteria (CB), Escherichia coli (E.coli), yeasts and moulds were the main microbiological parameters. The quality of stables and hygiene of udders prior to milking were monitored. Total fat, casein, protein, lactose and solids non fat concentrations were the chemical parameters determined using the MilcoScan FT2 equipment. (en)
Title
  • Vliv způsobu dojení a přípravy mléčné žlázy na mikrobiologické a chemické parametry dojných ovcí
  • Vliv způsobu dojení a přípravy mléčné žlázy na mikrobiologické a chemické parametry dojných ovcí (cs)
  • The effect of milking way and treatment of lacteal gland on microbiological and chemical parameters of sheep milk (en)
skos:prefLabel
  • Vliv způsobu dojení a přípravy mléčné žlázy na mikrobiologické a chemické parametry dojných ovcí
  • Vliv způsobu dojení a přípravy mléčné žlázy na mikrobiologické a chemické parametry dojných ovcí (cs)
  • The effect of milking way and treatment of lacteal gland on microbiological and chemical parameters of sheep milk (en)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/10:#0001345!RIV11-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH72286), Z(MSM2672286101)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 123
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 296509
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/10:#0001345
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sheep, milk, mikrobiological parameters, chemical parameters (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1D285441DC3E]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlékařské listy - Zpravodaj
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Malá, Gabriela
  • Švejcarová, M.
  • Elich, O.
  • Pecháčová, M.
  • Zainab, A.
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1212-950X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software