Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Na třech farmách byla sledována v průběhu laktace variabilita mikrobiologických a chemických parametrů ovčího mléka. Byly hodnoceny vzorky individuální a bazénové. Z mikrobiologických ukazatelů byly sledovány celkové počty mikroorganismů (CPM), koliformní bakterie (CB), Escherichia coli (E.coli), kvasinky a plísně. Byla sledována úroveň kvality ustájení (spady) a hygiena vemene před dojením (stěry z povrchu struků). Z chemických parametrů byly hodnoceny celkový obsah tuku, bílkovin, kaseinu, laktózy a tukuprosté sušiny na přístroji MilcoScan FT2.
- Na třech farmách byla sledována v průběhu laktace variabilita mikrobiologických a chemických parametrů ovčího mléka. Byly hodnoceny vzorky individuální a bazénové. Z mikrobiologických ukazatelů byly sledovány celkové počty mikroorganismů (CPM), koliformní bakterie (CB), Escherichia coli (E.coli), kvasinky a plísně. Byla sledována úroveň kvality ustájení (spady) a hygiena vemene před dojením (stěry z povrchu struků). Z chemických parametrů byly hodnoceny celkový obsah tuku, bílkovin, kaseinu, laktózy a tukuprosté sušiny na přístroji MilcoScan FT2. (cs)
- The variability of microbiological and chemical parameters of sheep milk during lactation was monitored on 3 farms. Individual samples as well as tank ones were evaluated. Total bacterial count (TBC), coliform bacteria (CB), Escherichia coli (E.coli), yeasts and moulds were the main microbiological parameters. The quality of stables and hygiene of udders prior to milking were monitored. Total fat, casein, protein, lactose and solids non fat concentrations were the chemical parameters determined using the MilcoScan FT2 equipment. (en)
|
Title
| - Vliv způsobu dojení a přípravy mléčné žlázy na mikrobiologické a chemické parametry dojných ovcí
- Vliv způsobu dojení a přípravy mléčné žlázy na mikrobiologické a chemické parametry dojných ovcí (cs)
- The effect of milking way and treatment of lacteal gland on microbiological and chemical parameters of sheep milk (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv způsobu dojení a přípravy mléčné žlázy na mikrobiologické a chemické parametry dojných ovcí
- Vliv způsobu dojení a přípravy mléčné žlázy na mikrobiologické a chemické parametry dojných ovcí (cs)
- The effect of milking way and treatment of lacteal gland on microbiological and chemical parameters of sheep milk (en)
|
skos:notation
| - RIV/00027014:_____/10:#0001345!RIV11-MZE-00027014
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(QH72286), Z(MSM2672286101)
|
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027014:_____/10:#0001345
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - sheep, milk, mikrobiological parameters, chemical parameters (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Mlékařské listy - Zpravodaj
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Malá, Gabriela
- Švejcarová, M.
- Elich, O.
- Pecháčová, M.
- Zainab, A.
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |